Edinilen bilgilere göre, Tokat şehir merkezinde servis hizmeti vermek amacıyla evlere giden bir çalışanın, kadınların bilgisi ve rızası dışında fotoğraf ve video kaydı aldığı ileri sürüldü.
İddialarda görüntüsü çekilen kadınların sayısının 22 olduğu belirtilirken, olayın şikâyet üzerine adli makamlara taşındığı kaydeildi.
İşletmeden açıklama geldi, Şahıs tutuklandı
Olayın gündeme gelmesinin ardından çalışanın görev yaptığı belirtilen işletme de kamuoyuna yazılı açıklama yaptı. İşletme yönetimi, personelin görevini yerine getirmek amacıyla gittiği evlerde, işletmenin bilgisi ve izni dışında kadınların görüntülerini kaydettiğini öğrendiklerini bildirdi.
Açıklamada, olayın öğrenilmesinin hemen ardından söz konusu personelin iş akdinin feshedildiği, gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı ve yetkili makamlara şikâyette bulunulduğu belirtildi.
İşletme yönetimi ayrıca, şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını açıkladı.





