Tokat'ta binlerce araç sürücüsünü ilgilendiren trafik sigortasında yeni dönem başladı. Mayıs itibarıyla değişen sistemle birlikte aylık trafik sigortası primi artışları, hasar maliyet endeksine göre belirleniyor. 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak olan yeni artış oranı yüzde 3.5 olarak belirlendi. Peki, ortalama bir hususi araç için sigorta bedeli ne kadar olacak? Sigorta uzmanı kasko yaptırmak için en ideal tarihi açıkladı. İşte detaylar...

Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi! İşte Yeni Fiyatlar... Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi! İşte Yeni Fiyatlar...

Trafik Sigortasında Yeni Dönem Başladı

Trafik sigortasında prim artışları artık aylık olarak belirleniyor. Temmuz ayında uygulanacak olan yüzde 3.5'lik artış, mayıs ayında belirlenen yeni sistemle bağlantılı olarak ortaya çıktı. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, trafik sigortası prim artışlarının maliyet endeksine göre belirlendiğini ve bu durumun araç fiyatlarındaki artış, parça fiyatlarındaki artış ve onarım maliyetlerine bakılarak yapıldığını belirtti.

İyi Sürücü ve Kötü Sürücü Arasındaki Fark

Sigorta şirketleri, iyi sürücüler ile kötü sürücüler arasında ciddi bir fark yaratmaya başladı. Özellikle yılda üçten fazla kaza yapan sürücüler sigorta şirketleri tarafından sigorta yapılmak istenmiyor. İyi sürücüler ise yüzde 50 hasarsızlık indirimine ulaşmalarına rağmen, yüksek primler ödemekten şikayetçi. Şu anda 5 yıldan fazla kaza yapmayan sürücüler yüzde 50 indirim alırken, kötü sürücüler her yıl kaza yaptıkça artan oranlarda prim ödemeye devam ediyor. İyi sürücü ile kötü sürücü arasında şu anda 7 kat fark bulunuyor.

Ortalama Bir Araç İçin Sigorta Bedeli

Ortalama hususi bir araç satın alan kişi, 4. kademeden sigorta yaptıracaksa 9560 TL trafik sigortası bedeli ödemekte. Elektrikli araç sahiplerinin ödeyeceği trafik sigortası bedeli ise ortalama 8604 TL civarında.

Kasko Yaptırmak İçin En İdeal Zaman

Kasko fiyatlarında indirim haziran ayında devam ediyor. Sigorta uzmanları, kasko poliçesi yaptırmak için en iyi ayın haziran olduğunu belirtiyor. Araç maliyetlerinde temmuz başında artışların bekleniyor olması, kasko fiyatlarının da temmuz ayından itibaren yukarıya çekileceği anlamına geliyor. Haziran ayı, kasko yaptırmak için en ideal zamandır.

Kötü Sürücülere Özel Fiyatlama

Yılda üçten fazla kaza yapan sürücüler için rehabilitasyon ve ehliyet ceza puanlarının sigorta şirketlerine açılması gibi önlemler öneriliyor. Bu sürücüler için kişiye özel fiyatlama yapılması gerektiği belirtiliyor.

Tokat'ta trafik sigortasında yeni dönemle birlikte sürücüler için önemli değişiklikler yaşanacak. İyi sürücüler için indirimler ve kötü sürücüler için ceza oranlarının arttırılması gibi düzenlemeler, trafik sigortası primlerini yeniden şekillendiriyor. Bu değişikliklerin detaylarını ve daha fazlasını yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Muhabir: Mihriban Koçaker