Tokat'ta, üniversite hastanesi yolu üzerine çift taraflı park eden sürücüler büyük bir sürprizle karşılaştı. Trafik ekipleri, trafiği aksatan ve yolu kapatan 41 araca cezai işlem uyguladı. Toplamda 28 bin 290 lira uygulandı.  

2024 Hatalı Park Cezası Ne Kadar?

Son dönemlerde sıkça sorulan sorulardan biri olan hatalı park cezasının tutarı, 2024 yılı itibarıyla 690 TL olarak belirlendi.  Hatalı park nedeniyle araç sahiplerine 10-15-20 ceza puanı da uygulanabiliyor.

Hatalı Park Cezası Uygulama Detayları

Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/1-a maddesine göre, taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde park etmek kesinlikle yasaktır. Bu kuralı ihlal eden sürücülere 690 TL para cezası ve 15 ceza puanı uygulanmaktadır. Ayrıca, hatalı park eden araçlar otoparka çekilebilir ve aracınızı çıkarmak için ek masraflar ödemeniz gerekebilir.

Park Cezası Tebliği ve Ödeme Süreci

TEDES tarafından tespit edilen trafik ihlalleri, gerekli tutanaklar oluşturularak sürücülerin kayıtlı adreslerine posta yolu ile gönderilmektedir. Cezalar, ihlalin tespit edildiği tarihten sonraki 10-30 gün arasında adresinize tebliğ edilir. Eğer cezayı 15 gün içinde öderseniz, belirli bir indirimden faydalanabilirsiniz.

Tokat'taki Emlakçılara Büyük Kolaylık: Mesleki Deneyim Şartı Kaldırıldı! Tokat'taki Emlakçılara Büyük Kolaylık: Mesleki Deneyim Şartı Kaldırıldı!

 
 

Editör: Haber Merkezi