Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yoğun yağışlar sonrasında taşkın riski taşıyan Yeşilırmak Nehri'ndeki son durumu yerinde incelemek üzere Tokat'ın Turhal ilçesine acil bir ziyaret gerçekleştirdi. Nehir yatağı boyunca alınan hayati önlemleri ve yürütülen çalışmaları sahadan bizzat denetleyen Genel Müdür Balta, bölgedeki tehlikenin boyutunu yakından takip etti.
Taşkın riskine karşı DSİ ekiplerinin tam kadro sahada olduğunu belirten Genel Müdür Balta, nehir debisindeki dalgalanmalara ve olası su baskınlarına karşı tüm tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığını vurguladı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla riskli noktalara anında müdahale edildiği ve tahkimat çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.
Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, saha ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti. Meydana gelebilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla DSİ personelinin ve iş makinelerinin bölgede 7/24 esasıyla, aralıksız bir şekilde mesai yapmaya devam edeceğini belirterek tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.