Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Kat Köyü, bu yıl beşincisi düzenlenen Kat Köyü Bağ Yaprağı Yayla Festivali ile yeniden şenlendi. Tokat Kat Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen festival, köy halkının yanı sıra siyaset, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve çevre ilçe ile köylerden gelen çok sayıda davetçiyi bir araya getirdi.
Kat Köyü Bağ Yaprağı Yayla Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Sunuculuğunu Nermin Özcan'ın üstlendiği festivale Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Öztürk, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Alpat, Yeniden Refah Partisi Tokat Eğitim Başkanı Mahmut Demirel, Anahtar Parti Turhal İlçe Başkanı Ceyhun Besler, Anahtar Parti Pazar İlçe Başkanı Serdar Han, TEMA Vakfı Tokat Şubesi Başkanı Oğuzhan Aydın, Teğmen Fadıl Ziya Yıldırım, gazeteci Fatih Kılıç ile çok sayıda muhtar, iş insanı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Kat Köyü sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği festival, yalnızca bir eğlence organizasyonu olmanın ötesinde hemşehrileri buluşturan önemli bir sosyal etkinlik olarak dikkat çekti. Kazova'nın doğal atmosferinde gerçekleştirilen program boyunca birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Yöresel Lezzetler ve Sarma Yarışması İlgi Odağı Oldu
Festival kapsamında ziyaretçilere derneğin kadın kolları tarafından hazırlanan Kat Köyü'nün meşhur yaprak sarması ile çökelekli gözleme ikram edildi. Gün boyunca kurulan ikram alanları büyük ilgi görürken, Kat Köyü bağ yaprağının lezzeti bir kez daha misafirlerden tam not aldı.
Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Kat Köyü yaprağı kullanılarak hazırlanan "En Güzel Zeytinyağlı Sarma" yarışması oldu. Yarışmacılar maharetlerini sergilerken, ziyaretçiler hem geleneksel tarifleri yakından görme hem de yöresel mutfağın zenginliğini keşfetme fırsatı buldu.
Sanatçılar Festival Alanını Şenlendirdi
Festival sahnesinde Gül Bedir, Sabiha Demir, Nezaket Coşkun, Ahmet Bayrak, Olgun Akın, Yılmazla Bizim Memleket, Arslan Koç, Mustafa Olgun Pişkin ile konuk sanatçılar Özgül Bacı ve Şeyda Yıldırım sahne aldı.
Gün boyunca devam eden konserlerde vatandaşlar türküler eşliğinde doyasıya eğlenirken, festival alanında renkli görüntüler oluştu. Müzik dinletileri, ailelerin ve gençlerin yoğun katılımıyla festival coşkusunu gün boyu canlı tuttu.

Başkan Ali Kılıç Gelenek Sürecek Mesajı Verdi
Kat Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Kılıç, festivalin ardından yaptığı açıklamada organizasyonun her yıl daha da büyüdüğünü söyledi. Kat Köyü Bağ Yaprağı Yayla Festivali'nin Tokat ile Turhal arasında Kazova bölgesinde düzenlenen tek festival olduğunu belirten Kılıç, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda organizasyonu geleneksel olarak sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
Kılıç, festivale destek veren sponsorlara, gönüllülere ve köy halkına teşekkür ederken, Kat Köyü Muhtarı Ali Genç de yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.




