Türk futbolunun sevilen isimlerinden biri olan eski milli futbolcu Ersen Martin, uzun süren yoğun bakım mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. 1979 yılında Almanya'da doğan ve futbola Nürnberg ile adım atan Martin, Türkiye’de birçok önemli kulüpte forma giydi. 44 yaşındaki eski oyuncu, aort damarının yırtılması sonucu yaşam mücadelesini kaybetti.

Futbol Kariyerinden Kesitler

Ersen Martin, futbolculuk kariyerine Almanya'nın Nürnberg takımında başladı. Ardından Türkiye'ye dönerek, Beşiktaş, Siirtspor, Göztepe, Denizlispor, Ankaraspor, Trabzonspor, Sivasspor, Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve Eyüpspor gibi takımların formasını terletti. Kısa bir süre İspanya'nın Recreativo Huelva takımında da top koşturan Martin, A Milli Takım'da 4 kez forma giyme başarısı gösterdi.

Kamuoyundan Taziye Mesajları

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ersen Martin’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da bir başsağlığı mesajı yayımlayarak, Martin'in Türk futbolu için önemli bir değer olduğunu vurguladı.

 

 

 

 .

Muhabir: Kenan Kayhan