Tokat'ın asma yaprağıyla bütünleşen lezzeti: Bat Tokat'ın asma yaprağıyla bütünleşen lezzeti: Bat

Gaziantep mutfağı zengin çeşitliliğiyle tanınır ve tas kebabı da bu zenginlik içinde önemli bir yere sahiptir. 

Genellikle kırmızı et, patlıcan, biber ve domates gibi malzemelerin kullanıldığı bu lezzetli yemek, taş fırınlarda pişirildiğinde bambaşka bir lezzete dönüşüyor. 

Ancak evde de tas kebabı yapmak mümkün. Özel davet sofralarınızda Tas Kababı ile ana yemeğinizi yapabilirsiniz. İftar sofranızın da vazgeçilmezi olacak tas kebabının yapılışı yazımızda...
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
800 gram kuşbaşı dana eti, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, yeterince arpacık soğan, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet orta boy patates, 1 adet orta boy havuç, 3 su bardağı sıcak su 4 adet tane karabiber
Tas Kebabı nasıl yapılır?
1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırdıktan sonra üzerine  800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından arpacık soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekleyerek etlerle beraber kavurmaya devam edin. Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin. Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Afiyetler olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker