Türkiye Diyanet Vakfı, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, bölge halkına destek olmak amacıyla mobil ikram aracını devreye soktu. Deprem, Malum Seyit Tekke Mahallesi'nde özellikle yoğun hasara neden olurken, Türkiye Diyanet Vakfı hızlı bir şekilde harekete geçti.

Tokat Deprem Diyanet2 Tokathaber

Mobil ikram aracı, deprem sonrası bölgeye ulaşarak, afetzedelere sıcak yemek, içecek ve temel ihtiyaç malzemeleri sağlamaya başladı. Bu araç, afet anında ve sonrasında bölge halkının yanında olmayı amaçlayan bir dizi yardım girişiminin bir parçası. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen bu girişim, deprem bölgesindeki insanların temel ihtiyaçlarını karşılamayı ve onlara moral vermek için tasarlandı.

Tokat Deprem Diyanet3 Tokathaber

Niksar’ın Gözbebeği Ayvaz Su Fabrikası, Üretime Tüm Hızıyla Devam Ediyor Niksar’ın Gözbebeği Ayvaz Su Fabrikası, Üretime Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İl Müftüsü Esat Yapıcı, bölgeye yaptığı ziyarette, yardım çalışmalarını bizzat inceledi ve afetzedelerle bir araya geldi. Yapıcı, yaptığı açıklamada, "Birlik ve beraberlik içinde, devletimizin tüm imkanlarıyla, bu zor günleri atlatacağımıza inancım tam." dedi. Ayrıca, mobil ikram aracının bölgede kalacağını ve ihtiyaç duyulan sürece hizmet vereceğini belirtti.

Muhabir: Kenan Kayhan