Tokat’ta etkisini sürdüren yoğun yağışların ardından Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde kritik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda taşkın riski ve alınan önlemler değerlendirildi.
Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı
Tokat’ta son günlerde etkisini artıran yoğun yağışların ardından sel ve taşkın riskine karşı alınan önlemler yeniden değerlendirildi. Turhal ilçesinde kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, kent genelindeki riskli bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü, AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, Devlet Su İşleri temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Yeşilırmak Havzası’ndaki risk değerlendirildi
Koordinasyon toplantısında özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi ve taşkın riski bulunan bölgeler ele alındı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları, iş makinelerinin konuşlandırıldığı noktalar ve alınan güvenlik önlemleri hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Yetkililer tarafından riskli bölgelerde iş makineleri ve ekiplerin hazır bekletildiği belirtilirken, olası taşkınlara karşı müdahale planlarının güncellendiği öğrenildi.

Ekipler 24 saat esasına göre çalışıyor
Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon halinde görev yaptığı ifade edilirken, AFAD, belediye, DSİ, İl Özel İdaresi ve güvenlik güçlerinin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye uygulamalarının ve güvenlik önlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Vali Köklü’den vatandaşlara uyarı
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşlardan resmi kurumların uyarılarını dikkate almalarını istedi.
Köklü, Tokat genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde hareket ettiğini belirterek, can ve mal kaybı yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Güvenlik önlemleri artırıldı
Bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle özellikle dere yatakları, taşkın riski bulunan alanlar ve su geçiş noktalarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.
Yetkililer, vatandaşların riskli bölgelerden uzak durmaları ve resmi makamların açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini vurguladı.




