Milliyetçi Hareket Partisi'nin ( MHP) Tokat'ta gerçekleştirdiği Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısı, coşkulu bir atmosferde başladı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde düzenlenen bu etkinlik, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda Türk bayrakları ve geleneksel müzik eşliğinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Eski Sigara Fabrikası önünden kalkan ve Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na varan, davul ve zurna sesleriyle şenlenen bir konvoy ile başladı. MHP'nin Tokat Belediye Başkan adayları, salona girişlerinde partililer tarafından coşku ve alkışlarla karşılandı. Program, Atilla Yılmaz'ın konseri ile başladı ve "İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar" şarkısını seslendirdiği sırada salon, Türk bayraklarıyla ve 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' tezahüratlarıyla inledi.

MHP'nin Tokat Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Milletvekili Yücel Bulut ve İl Başkanı Mustafa İpek, partililerin coşkulu tezahüratları ve alkışları arasında salona girdi. Yazıcıoğlu, Tokatlı olduğunu ve şehrin tüm kesimlerine eşit hizmet götürme vaadinde bulundu. Kendisinin Tokat için değişim vaadiyle yola çıktığını belirterek, hizmetin herkese eşit olarak dağıtılacağını vurguladı.

Yazıcıoğlu, Ne Dedi?

Yazıcıoğlu, “Ben bu memleketin çocuğuyum. Gazi Osman Paşa gibi Tokatlıyım. Ali Şevki Erek, Metin Gürdere, Cevdet Aykan ve daha niceleri ve unutulmaz hizmetlerinin hayırına Yâd edecek kadar bu memleketin evladıyım. Kimlerine göre benim de Tokat’ta ailem yok. Evet haksız da sayılmazlar. Bu şehirde bir sülalem, amca çocuklarım yok. Hısım, akrabam yok. Ama şundan şüpheniz olmasın. Burada olan olamayan özetle tüm Tokatlılar benim ailem. Evet Alevisiyle, sünnisiyle sağcısıyla, solcusuyla tüm düşünceleriyle Tokat’ın her ferdi ailem Tokat'ın her ailesi benim ailem, Benim değerim olacaktır. Allah nasip eder bir değişim başlarsa Tokat’ın tüm imkanları ve fırsatları bu büyük aile arasında eşit dağıtılacak. Bu güzel ailenin her evladı hizmeti eşit olarak alacak. Kimse benden kavga, gerilim beklemesin. Yazıcıoğlu Ailesi olarak babamın bize bıraktığı miras her memleket evladının kucaklanmasıdır. Bilmesini isterim ki bugün değişimin iradesi ortaya çıkmıştır. Arkadaşlar değişim başlamıştır. Sizlerin desteğiyle Tokat değişecek" dedi.