Başkan Tepebaşı, Niksar’da Yöresel Lezzetler Şenliği’ne Renk Kattı Başkan Tepebaşı, Niksar’da Yöresel Lezzetler Şenliği’ne Renk Kattı

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri pazar günü gerçekleşti. Seçimin sonucu Tokat'ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin adayı olan ve merhum Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun zaferiyle sonuçlandı. 

Seçimin ardından Yazıcıoğlu ile ilk röportajımızı gerçekleştirdik. Tokat'ta her kesimle kucaklaşma vurgusu yaparak açıklamalarına başlayan Yazıcıoğlu, kentsel dönüşüm, sosyal hayat, turizm ve spor gibi önemli başlıklara değindi. 

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "Burada evet yani çok yoğun bir seçim dönemi geçirdik. Yani çok kısa gibi gözükse de aslında bizim için çok kısa değildi malum. Ama güzel bir başarıya imza attık. Yani Milliyetçi Hareket Partisi adına da bir tarih yazdığımızı düşünüyorum. Kurulduğundan bu zamana kadar Tokat Merkez'de ilk defa Milliyetçi Hareket Partisi, özellikle altını çizmek istediğim bir konu bu, ilk defa Tokat Merkez'de belediyeyi aldı. Başta tabii Sayın Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bu göreve bize uygun gördüler, aday gösterdiler. Bütün parti yöneticilerimiz, Milletvekilimiz Yücel Bey, il başkanlarımız, merkez ilçe başkanlarımız, bütün parti yöneticilerimiz, ocağımız, kadın kolları başkanlarımız da. Gerçekten her röportajımda da ifade ediyorum. Gerçekten gece gündüz müthiş bir performans. Sosyal medya ekibimiz de sağ olsun. Arkadaşlarımız, yani biz bir ekip olarak bu zaferi göğüsledik, başardık" dedi. 
"Toplumun her kesimiyle kucaklaşmak önemli"
Tokat'ta 1984-1989 yılları arasında Tokat Valiliği görevi yapan Merhum Süper Vali Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun oğlu olan ve 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde aday olduğu MHP'den Tokat Belediye Başkanlığı görevini kazanan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, seçim kampanyasını 'Babamın da misyonu gereği kucaklaşmak' dediği kucaklaşma üzerine kurduğunu belirterek "Kucaklaşmak önemli. Yani toplumun her kesimiyle kucaklaşmak. Bunu ifade ederken hani çok rahat şekilde ifade ediyoruz ama uygulamada aslında bunu benim ifade etmem çok daha doğru oluyor. Çünkü babam bunu başarmış bir idareci. Örnek alınabilecek bir idareci. Ben de aslında bir noktada onun öğrencisi sayılırım. Ve bu kucaklaşmanın neler getirdiğini iyi gözlemlediğimi inanıyorum. O yüzden bu kadar ısrarla uyguluyorum. Çünkü rahmetli, insanların gönlüne bu kucaklaşma sayesinde girdi. Her proje gerçekleşir, her şey yapılabilir. Bunu seçim kampanyamda da söyledim. Ama insanların gönlüne girmek başka bir şeydir. Gönlüne girebilmeniz için herkesi kucaklamanız lazım. O yüzden bu işin ne sağcısı ne solcusu ne Alevisi ne Sünnisi hangi mezhebe inanırsa inansın, hangi inanca inanırsa inansın. Bu anlayışla bu yolda yürümek lazım." diye konuştu.
"Artık Türk Bayrağı rozeti takacağız"
Az önce de vurguladığım gibi bu bahar iklimine bu uyanışa, bu kucaklaşmaya gerçekten Tokat'ın ve Türkiye'nin ihtiyacı var. Artık bütün şeyleri geride bırakarak, bu kucaklaşarak tam bir devlet adamı olmak böyle bir şeydir. Hani devlet ana diyoruz ya malum. Anne nasıl evlatlarını kucaklarsa devletin de herkesi kucaklaması gerekir. Bu ayrıştırmadan bir seçim kampanyası yürüttük, götürdük. Tabii ki partimizin değerleri ve siyasi anlayışına uyarak ama nihayetinde bir belediye başkanı da partiler üstüdür artık Türk bayrağının rozetini takacağız ve toplumun her kesimiyle kucaklaşarak Tokat Belediyesi'ni sadece ben değil ekibim ve Tokatlılarla beraber yöneteceğiz" dedi. 
"Yeni bir şehre Tokat'ın ihtiyacı var"
Yazıcıoğlu, "Tokat'ta kentsel dönüşüm ön plana çıkıyor. Sizden de mutlaka bu yönde beklentiler olacak. Kentsel dönüşümde Tokat'ı ne bekliyor?" sorusunu da yanıtladı. 
Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "entsel dönüşüm önemli. Bunu bütün seçim kampanya döneminde ifade ettim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Bunu da depremi yaşamış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu deprem psikolojisini ve depremin asıl gerçekliğini, nasıl bir şey olduğunu ortaya koymak açısından Erzincan depreminde biz oradaydık. Malum. Ve gerçekten büyük bir felaket. Ülkemizde biliyorsunuz çok ciddi bir deprem felaketi atlattı. Malum bunun herkese bir yansıması boyutu oldu. Ekonomik manada. Türkiye'de bir deprem riski var malum birçok ilimizde. Bunların başında da Tokat geliyor. Bir fay hattı üzerindeyiz. Birçok mahallemiz bu konuda muzdarip. Şehir merkezimiz de muzdarip. Biliyorsunuz Gaziosmanpaşa caddesi ve etrafındaki bütün yerleşik yerler özellikle Kalearkası, Kaleönü. Bu tarafta yaşayan vatandaşlarımız gerçekten ciddi manada muzdaripler. Tokat'ın belli başlı mahalleleri, kadim mahalleleri bu konuda muzdaripler. Çünkü burada yaşanacak en ufak bir deprem riski insanları gerçekten çok ciddi bir felakete sürükleyebilir. Bununla alakalı kentsel dönüşüme özellikle vurguluyorum. Çünkü kentsel dönüşüm demek sadece binaları yenilemek demek değildir. Kentsel dönüşüm demek altyapıyı yenilemek demektir. Yolları da yenilemek demektir. Trafik problemini de ortadan kaldırmak demektir. Kentsel dönüşüm demek şehrin yenilenmesi demektir, nefes alması demektir. sosyal imkanlar demektir, yeni alanlar demektir. Yeni bir şehre Tokat'ın ihtiyacı var. Bunu etap etap hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bizim en büyük projemiz bu" ifadelerini kullandı. 
Yazıcıoğlu, "İkinci projemiz de dediğim gibi kucaklaşmak. Ondan sonra da devamı zaten açıkladığımız gibi seçim kampanyası döneminde diğer projelerle beraber hızlı bir şekilde yol kat edeceğiz" dedi.
Tokat'ta kültür-sanat anlamında eksikliği gidereceğiz 
Seçim sürecinde sahada vatandaşlarla temaslarında Tokat'ta sosyal hayat anlamında 'şunu da yapmam gerekiyor' dediğiniz önceliğe aldığınız bir şey var mı? sorusuna Yazıcıoğlu, "Çok var. Tokat'ta bir sefer kültür sanat anlamında büyük bir eksikliğimiz var. O konuyu biz inşallah gidereceğiz. Çünkü gençler gerçekten Tokat'ta sıkışıp kaldılar. Özellikle gençler için. Aslında gençler diyoruz tabi ama aslında Tokat'taki bütün yaşayan vatandaşlar için, her kesim için önemli. Sosyal anlamda belli başlı aktivitelerin, kültür alanlarının, tiyatronun, sanatın, belli başlı konserlerin, her kesime hitap edebilecek kültür anlamında, sanat anlamındaki faaliyetlerin gerçekleştirilmesi lazım. Bu eksikliği ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Projelerimiz amacında da o var" yanıtını verdi. 
"İcraatleri pazarlamak ayrı bir sanattır, o da benim işim"
Turizmin Tokat için önemine de değinen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Tokat kıymetli bir yer, kadim bir şehir. Tokat'ı tanıtmamız gerekiyor. Tokat'ın yemeğini, kültürünü, insanını iyi tanıtmamız gerekiyor. Tokat'ta da tanıtabilecek çok fazla ciddi envanter ve kültür mirası var. Bu konuda da yavaş yavaş belli başlı adımlar atacağız. Şimdi en yakın ilimiz, komşu ilimiz Amasya. Turizmden ne kadar pay aldığı aşikar. İyi bir örnek. Ama tabi ki Amasya bizim için çok kıymetli, çok kadim bir şehir. Şehzadeler şehri. Ama bizim de bu turizmden bu manada çok ciddi pay almamız lazım. Aslında bakıldığı zaman birçok ilden çok daha fazla ön planda tutabileceğimiz ilçelerle beraber çok kıymetli tarihi envanterimiz ve eserimiz var. Ama bunları ortaya çıkartmanın dışında ortaya çıkardıktan sonra pazarlamak da çok önemli. Pazarlamak da ayrı bir sanat. O da benim işim. Rahmetli'den onu da öğrendik. Çünkü Rahmetli icraatlarını biliyorsunuz yapıyordu ama onu iyi pazarlıyordu. Reklam iyidir. O yüzden bu konuda da çok ciddi bir tecrübemizin olduğunu bilmenizi isterim. Bunu da ortaya koyacağız. Tokat'ta bir bahar iklimi yaşatacağız. Tokat bir nefes alacak" diye konuştu. 
Merhum Yazıcıoğlu gibi oğlu da sporcu bir kişilik

Tok Yazıcıoğlu Spor2Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun sporcu kimliğine atıfla kendisinin de sporcu bir kişilik olduğunu belirten Yazıcıoğlu, uzun yıllar futbol oynadığını söyledi. Yazıcıoğlu, "Ama ben ekstrem sporları da çok seven ve yapan biriyim. Rafting ya da maç paraşütü, dağcılık ve buna benzer sporları da. Yani rahmetliyle yaşayınca malum bunları yapmak. O yüzden çok heyecanlıyım. Sadece profesyonel spor değil amatör sporların da belediye tarafından desteklenmesi önemli. Tokat Spor markası çok önemli. İnşallah bu markayla beraber Tokat Spor için de güzel şeyler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ama olay sadece futbol değildir. Olay amatör sporlardır. Aynı zamanda burada çok kıymetli de bir güreş mirası var. Hem normal güreş hem yağlı güreş. Belediye sosyal anlamda Ne destek verecekse spor faaliyetleri konusunda, başta Tokatspor olmak üzere, ondan sonra tüm amatör branşlarda da bu desteği bütün herkes görecek. Ben sporcu bir kişiyim o yüzden bu işe çok ciddi anlamda emek vereceğimden ve destek vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Voleybol özellikle Tokatlı için çok kıymetli malum, kapandı. Ama tekrar bizimle beraber daha aktif bir hale geleceğiz. Güreş çok daha aktif bir hale gelecek. Tokatspor zaten bizim başımızın tacı. İnşallah bu süreç itibariyle yapabilirsek, gerçekleştirebilirsek, verilmiş de bir sözümüz var. İnşallah stadı da yenileme çabamız olacak. Bu konuda belki ön ayak oluruz tabii ki bu belediyenin yapacağı bir iş değil ama belediye başkanının irade ortaya koyarak bu sözün takipçisi olarak tekrar Tokat'a yeni bir statı kazandırmak da önemlidir. Çünkü stad demek sadece futbol demek değil, bütün spor branşlarında orada faaliyet göstereceği bir alan demektir. İnşallah bu konuda da elimizden gelen iradeyi ortaya koyacağız" diye konuştu. 
"Demek ki Tokat'ta bazı şeylerin değişmesi gerekiyormuş"
MHP'nin ilçelerdeki seçim sonuçlarını da sorduğumuz Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Yani birçok ilçeleri aldık, 6 ilçe merkez dahil 7 ilçe. Malum birçok başka ilçelerde de tatlı bir rekabet vardı. Oradaki tüm belediye başkan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Sağolsunlar beni de aradılar, tebrik ettiler. Mevcut belediyeleri aldık. zaten onlar devam ediyordu. Ama onun dışında da işte 6 tane daha yani daha doğrusu üç tane daha belediye kazandırmış olduk. Merkezle beraber dört tane daha belediye kazandırmış olduk. Bu da işte Tokat için bir başarı. Milliyetçi Hareket Partisi için bir başarı. Demek ki Tokat'ta bazı şeylerin değişmesi gerekiyormuş. Bu iklimi ortaya koyduğumuza inanıyorum. İnşallah oradaki arkadaşlar da başarılı olurlar diye umut ediyorum. Ama Tokat Belediyesi'nin onlara da desteği olacaktır şüphesiz." diyerek sözlerine son verdi. 

Muhabir: Mihriban Koçaker