Nesine 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Zonguldakspor FK AŞ, 2026-2027 sezonu hazırlıklarını sürdürürken Başkan Hakan Hürfikir, yeni sezon öncesinde takımın son durumunu ve hedeflerini Spor Müdürü Arif Sağdıç’a anlattı.

Hürfikir, hazırlıkların 24 Temmuz’da Zonguldak’taki kulüp tesislerinde başladığını belirterek geçen sezondan 8 futbolcunun kadroda tutulduğunu söyledi. Yapılan 15 yeni transferle birlikte takımın 23 kişilik kadroya ulaştığını ifade etti.

Üç etaplı hazırlık programı uygulandı

İlk etap çalışmalarını Zonguldak’ta tamamlayan kırmızı-lacivertli ekip, ikinci etap için Bolu Gerede’de 8 günlük kamp gerçekleştirdi. Takım daha sonra 5 günlük üçüncü etap kampı için yeniden Bolu’ya geçti.

Hürfikir, ilk iki etaptaki çalışmaların planlandığı şekilde geçtiğini ve hazırlık sürecinden memnun olduklarını dile getirdi. Üçüncü etap çalışmalarının cuma günü sona ermesinin ardından futbolculara iki gün izin verilecek.

İlk rakip İnkılap FSK

Zonguldakspor, verilen iznin ardından 31 Ağustos Pazartesi günü kendi tesislerinde yeniden toplanacak. Takım, sezonun ilk karşılaşmasında deplasmanda İstanbul temsilcisi İnkılap FSK ile karşılaşacak.

Hürfikir, yeni sezondaki beklentisini, “Başarılı ve ses getiren, evinde ve deplasmanda oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkese kendisini alkışlatan bir Zonguldakspor istiyoruz” sözleriyle anlattı.

Geçmişteki Zonguldakspor yeniden hatırlatılmak isteniyor

Zonguldakspor’un geçmiş yıllarda Türk futbolunda önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Hürfikir, kulübün yeniden o günleri yaşaması için yönetim olarak tüm imkânları seferber ettiklerini söyledi.

Geçmişte İsa Ertürk ve Volkan gibi isimlerin Zonguldakspor’dan milli takıma kadar yükseldiğini hatırlatan Hürfikir, “Tekrar o ses getiren yıllardaki Zonguldakspor’u yeşil sahalarda oluşturmanın planlarını yapıyoruz” dedi.

Taraftara tribün çağrısı

Hürfikir, Zonguldakspor taraftarlarını yeni sezonda takımlarının yanında olmaya davet etti. Deplasmanlarda da ortaya konulacak futbolla rakip takım taraftarlarından alkış almak istediklerini belirtti.

Reşadiye’den çıktı devlerin formasını giydi şimdi Tokat’a döndü
Reşadiye’den çıktı devlerin formasını giydi şimdi Tokat’a döndü
İçeriği Görüntüle

Zonguldak’a gelecek rakip takım taraftarlarını da “misafir” olarak gördüklerini vurgulayan Hürfikir, 2026-2027 sezonunun tüm kulüpler için kazasız, belasız ve sakatlıklardan uzak geçmesi temennisinde bulundu.

Muhabir: Burhan Arar