Kanser tarama cihazından yeni bölümlere, eğitim kalitesinin artırılmasından topluma katkı faaliyetlerine kadar birçok konuda heyecan verici gelişmeleri içeren bu buluşma, geleceğe dair umutları artırıyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ , ramazan ayının maneviyatını basın mensuplarıyla paylaştı. Üniversite Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde, rektör ve yardımcıları ulusal ve yerel medyanın önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi. Gecenin ruhuna uygun olarak samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, üniversitenin geleceğine dair heyecan verici yenilikler paylaşıldı.

Sağlık alanında atılan dev adımlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. YILMAZ, üniversitemizin kanser araştırmaları alanında önemli bir kazanım elde ettiğini, nükleer tıp uzmanımızın göreve başlamasıyla birlikte kanser tarama cihazımızın da aktif hale geldiğini duyurdu. Ayrıca, üniversite hastanemizin acil servis inşaatının da yakında başlayacağının müjdesini verdi.

Whatsapp Image 2024 03 20 At 20.44.26 Tokat Haber

Tarımsal yeniliklerle ilgili olarak da konuşan rektör Yılmaz, erik ve vişne başta olmak üzere meyvelerin kurutulması için bir kurutma tesisi kurulacağını, ata tohumlarının korunup yaygınlaştırılacağını belirtti. Süt üretim tesisi ve ekmek üretimine yönelik altyapı çalışmalarının tamamlandığını, 15 Nisan itibarıyla üretime geçileceğini ifade etti.

Eğitim alanında da yeniliklerin sinyallerini veren Prof. Dr. Yılmaz, eczacılık, grafik tasarım, gastronomi ve mutfak sanatları, endüstri mühendisliği, mimarlık ve yönetim bilişim sistemleri, elektronik ticaret ve yönetimi gibi bölümlere öğrenci kabulünün yakında başlayacağını duyurdu. Meslek yüksekokulunun organize sanayi bölgesinde açılacağını, eğitim kalitesini artırmak amacıyla ISO 9001 belgesi alınacağını ve kurumsal akreditasyon için YÖK’e başvuru yapıldığını belirtti. Siber güvenlik laboratuvarı kurulması için de adımlar atıldığını söyledi.

Topluma katkı faaliyetleri kapsamında, emeklilik sonrası yaşama hazırlık eğitimleri ve Tazelenme Üniversitesi programlarının yanı sıra, geleneksel el sanatlarını yaşatma amacıyla bir araştırma merkezi kurulduğunu açıkladı. Rektör Yılmaz, 2 Nisan’da bu programın protokolünün imzalanacağını duyurdu. Geleneksel el sanatlarının yaşamasını sağlamak amacıyla da Üniversitemiz bünyesinde bir araştırma merkezinin faaliyetlerinin gelişerek devam edeceğini belirtti. 

Whatsapp Image 2024 03 20 At 20.44.24 (1) Tokat Haber

Muhabir: Kenan Kayhan