Her şehrin yetiştirdiği çok kıymetli insanlar vardır. Kimileri iş insanı, kimileri bilim insanı, siyasetçi...
Niksar'ın Geyikgölü Köyünde doğan ve en zor koşullarda mücadele vererek ; İstanbul'da sektöründe önemli bir iş insanı olan Nurettin Özdemir'den bahsetmek isterim.
İstanbul'a taşıdıklarında fakir bir gece-konduda başlayan müthiş bir yaşam öyküsü bu...


Her başarısızlığı; başarıya giden yolda bir fırsata dönüştüren Nurettin Özdemir, imgesi insan olan, hümanist ve mütevazi bir insan olmayı kendisine şiar edinmiş. Her sohbetimizde kendimi yeni baştan sorgulamak durumunda kalmışımdır. Hayata bakış açısı çok farklı. Detaylara inerek açık arayan değil, sorunlara çözüm arayan, doğru için rehber olan , koca yürekli bir dosttur Nurettin Özdemir. Türkiye'de etkili bir çok dostu ile önemli bir marka isimdir. Elde ettiği güç ile asla üstenci bir tavır takınmayan, kalp kırmayan, insana değer verip merkeze koyan Nurettin beyi anlatmak zor aslında.
Rahmetli Babası Murat Amca'yı da tanıma imkanı buldum, misafirleri oldum. Nurettin Özdemir'in dost edinme kriteri ; varlık yada güç değil. O'nun önceledigi şey; edep, saygı, sevgi, güvenilir bir insan olunması.
Dürüst insan aşığı...
İnsan hangi konuma gelirse gelsin, geldiği yeri unutmamalı.
İşte tam da Nurettin bey böyle biri. Kimseyi ezmek yada aşağılamak gibi bir derdi ve tasası hiç yok.
Yardımsever, dost muhabbetinden büyük keyif alan; değerli dostum Nurettin Özdemir'i tanımanın mutluluğu içindeyim.
Sevgili Kemal Özdilek ile ilk tanıştırdığım da; Kemal bana şunu demişti ," İstanbul'da böyle Tokatlı iş insanlarını tanımak hemşerilerimiz içinde büyük bir şans ..."
Kalbi sevgi ile dolu , abartısız, halk içinde olmaktan keyif alan , merhamet dolu yüreklere selam olsun...