Kolombiya, 7,4 büyüklüğündeki güçlü depremle sarsıldı. Ülkenin batısında meydana gelen deprem, başkent Bogota dahil çok sayıda kentte hissedilirken Chocó bölgesinde ciddi hasara yol açtı. İlk belirlemelere göre yaralananlar bulunurken ekipler bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.
Deprem, yerel saatle sabah saatlerinde Kolombiya’nın batısında meydana geldi. İlk ölçümlerde farklı büyüklükler açıklanırken, depremin büyüklüğü daha sonra 7,4 olarak revize edildi. Merkez üssünün Chocó bölgesindeki San José del Palmar yakınları olduğu bildirildi. Sarsıntı Pereira, Medellín ve başkent Bogota başta olmak üzere geniş bir bölgede hissedildi.
Quibdó’da ciddi hasar meydana geldi
Depremden en fazla etkilenen bölgelerden biri Chocó oldu. Bölge Valisi Nubia Carolina Cordoba-Curi, Quibdó kentinde yaralananların bulunduğunu ve çok sayıda yapıda ciddi hasar meydana geldiğini açıkladı.
Vali Cordoba-Curi, özellikle artçı sarsıntılara karşı endişeli olduklarını belirterek ekiplerin sahada hasar tespit çalışmalarına başladığını duyurdu. Yetkililer, yerel yönetimlerle koordinasyon halinde depremden etkilenen bölgelerde incelemelerini sürdürüyor.
Pereira’da da binalar zarar gördü
Güçlü sarsıntı Pereira kentinde de ciddi şekilde hissedildi. Kentte bazı binalarda hasar meydana gelirken yaralananların olduğu bildirildi.
Depremin etkisi yalnızca Kolombiya ile sınırlı kalmadı. Sarsıntı komşu Venezuela'nın bazı bölgelerinde de hissedildi. Başkent Bogota'da ise deprem hissedilmesine rağmen büyük çaplı bir hasar bildirilmedi.
Tsunami riski bulunmadığı açıklandı
Depremin büyüklüğü nedeniyle tsunami ihtimali de gündeme geldi. Ancak ABD tsunami uyarı sistemi, meydana gelen deprem sonrasında tsunami riski bulunmadığını açıkladı. Bu nedenle “tsunami uyarısı verildi” şeklindeki bilgilerin güncel resmi verilerle desteklenmediği görülüyor.





