Atatürk Havalimanı’nın eski terminal binaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen "Terminal İstanbul" projesiyle dünyanın en büyük girişimcilik ve inovasyon merkezlerinden birine dönüştürülüyor. Toplamda yaklaşık 200 bin metrekarelik devasa bir alana yayılacak dev kampüs, küresel teknoloji ve startup ekosistemine yön vermeye hazırlanıyor.
İlk Fazda 50 Girişim Faaliyete Başlıyor
Ağustos ayı itibarıyla ilk etabının açılması planlanan Terminal İstanbul’da ilk aşamada 5 bin metrekarelik alan kullanıma sunulacak. 50 girişimci firmayla kapılarını açacak olan dev komplekste hedef, yıl sonuna kadar bu sayıyı 100’e çıkarmak ve tamamlandığında binlerce teknoloji şirketine ev sahipliği yapmak.
ABD, Çin Ve Körfez Yatırımcılarından Yoğun İlgi
Uluslararası devlerin de radarına giren projeye ABD’li küresel kuluçka devi Techstars dahil olurken, Çin devlet destekli 47 milyar dolarlık fonun da merkezde yer alacağı öğrenildi. Dubai ve Doha gibi merkezlere güçlü bir alternatif oluşturan Terminal İstanbul; Orta Doğu, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden yatırımcıları VIP terminal imkânı ve tek noktadan resmi işlem kolaylıklarıyla ağırlayacak.




