Tokat'ın Erbaa ilçesinde bugün başlayan 23. Uluslararası Geleneksel ve Kültürel Yaprak Festivali öncesinde hava durumu tahminleri belli oldu. Dün ilçede etkili olan şiddetli yağış geçişinin ardından festival süresince de gökgürültülü sağanak yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Festivalin ilk gününde gökgürültülü sağanak bekleniyor

24 Temmuz Cuma günü festivalin ilk gününde havanın gökgürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor. Sıcaklığın en düşük 19, en yüksek 32 derece olması beklenirken, nem oranının yüzde 44 ile yüzde 90 arasında değişeceği öngörülüyor.

90 Sorunun Tamamını Doğru Çözdü: Erbaalı Berkay Arıkan LGS'de Türkiye Birincisi Oldu
90 Sorunun Tamamını Doğru Çözdü: Erbaalı Berkay Arıkan LGS'de Türkiye Birincisi Oldu
İçeriği Görüntüle

Cumartesi günü kuvvetli yağış tahmini yapıldı

Festivalin ikinci günü olan 25 Temmuz Cumartesi için kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış tahmini bulunuyor. Hava sıcaklığının 20 ile 28 derece arasında seyretmesi, nem oranının ise yüzde 63 ile yüzde 95 arasında olması bekleniyor.

Festivalin son gününde de yağış ihtimali sürecek

26 Temmuz Pazar günü de gökgürültülü sağanak yağış beklentisi devam ediyor. Tahminlere göre sıcaklık en düşük 19, en yüksek 26 derece olacak. Nem oranının ise yüzde 69 ile yüzde 95 arasında değişmesi öngörülüyor.

Muhabir: Burhan Arar