Tokat Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu "Tokat'ta kadınlara yönelik ne hizmet yapıldı ki?" eleştirilerine karşı belediyenin kadınlara yönelik gerçekleştirdiği ve planladığı projeleri detaylandırarak yanıt verdi.

Kadınlara Özel Pozitif Ayrımcılık

Eroğlu, belediyenin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapma kararı alarak sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif roller üstlenmelerini hedeflediğini belirtti.  

Başkan Eroğlu'dan kınama

Başkan Eroğlu, kadınlara yönelik atılan adımları şu sözlerle detaylandırdı:  "Kıymetli dostlar, değerli hanımefendiler. Burada bir emek var. Burada bir hakkın teslimi var. Burada bir yapılan var. Eğer bunu görmemezlikten gelirsek, eğer bu yapılanları şöyle ne yapıldı ki? denirse o zaman emeğe saygısızlık olsun. Göreve geldiğimiz andan itibaren kadınlarımız bizim başımızın tacıdır dedik. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız dedik. Aslında ondan hakkı olan bir hususu bizim teslim etmemiz gerekir dedik. Ve belediye olarak bir yüzümüzü de siz kadınlarımıza yönettik ve kadınlarımıza hakkını teslim ettik. Şimdi çıkıp da birilerinin "Tokatta kadınlara ne yapıldı ki, belediye kadınlara bir şey yapmadı. Kadınların hakkı alınacak" cümlesini de buradan esefle kınıyorum. Gelin görün hanımeli kültür sanat merkezlerimizde neler yapılmış. Gelin görün mahalle konaklarında ne destanlar yazılmış? Orada insanlarımız nasıl sosyalleşmiş? Nasıl güzel işlere imza atmış? Geliniz görünüz. Lütfen emeğe saygı diyorum. Hem sizin emeğinize saygı hem bizim emeğimize saygı. Önce emeğe saygı" dedi.

Nebi Hatipoğlu’ndan Özgür Özel’e eleştiri Nebi Hatipoğlu’ndan Özgür Özel’e eleştiri

 Kadınlara yönelik yeni projelerine dikkat çekti

Başkan Eroğlu, "Daha ortada projelerin olmayanların olduğu noktadayken biz. 101 tane projemizi hazırladık" diye sözlerine şöyle devam etti: "Bütün altyapısıyla, üst yapısıyla, bütün imkanlarıyla nasıl yapılacağının yol haritasını ortaya koyduk. Kitapçık haline getirdik ve on başlıkta Cumhuriyetin 101. yılında 101 proje verdik. Ve bu başlıklardan birisi de neydi? Kadınlarımızla ilgili bizim projelerimizdi.Biz diyoruz ki kendi işlerini kuracak kadınımıza biz 100 bin TL hibe vereceğiz. Diğer taraftan kadın iş geliştirme merkezi projemiz. Üreten kadınlar projemiz diyoruz. Öbür taraftan üreten kadınlarımızın çarşısı diyoruz. Onlara bir çarşı kuracağız diyoruz. Ardından üreten kadınlarımızı e-ticaret sistemiyle yaptıkları ürünleri satacağız diyoruz. Bakın 5 tane proje saydım. Bunun yanında kadın ve aile danışma merkezimiz, yeni mahalle konaklarımız, yeni hanımeli kültür sanat. Merkezlerimiz ve kadınlarımız için yapacağımız birçok şehir ve kültür gezilerimizle yine 10 yıldır nasıl kadınlarımızın yanında durduysak daha da fazlasıyla önümüzdeki 5 yılda yine kadınlarımızın yanında olacağız"

Muhabir: Burhan Arar