Bahar sıcaklıklarına alışan Tokat ve çevresi için kış geri dönüyor. Meteorolojik verilere göre, Rusya üzerinden hareket eden soğuk hava dalgası yurdumuza giriş yapmaya hazırlanıyor. 1 Mayıs Cuma günü itibarıyla hava sıcaklıklarının aniden 7-8 derece birden düşmesi bekleniyor.

Burada Sadece 222 Kişi Yaşıyor Havaalanı Bile Yok En Yakın Yerleşim 2.437 Kilometre Uzakta Kalıyor
Burada Sadece 222 Kişi Yaşıyor Havaalanı Bile Yok En Yakın Yerleşim 2.437 Kilometre Uzakta Kalıyor
İçeriği Görüntüle

Hafta Sonu Sağanak Yağış Kapıda

Tokat genelinde hafta sonu itibarıyla sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Özellikle açık hava planı yapan vatandaşlar için uyarı niteliğinde olan bu ani değişim, bölgede adeta sonbahar ve kış havası estirecek. Şehir merkezinde yağmur etkisini gösterirken, yüksek kesimlerde serinliğin hissedilir derecede artacağı öngörülüyor.

Uludağ Ve Kartepe’de Lapa Lapa Kar

Ülke genelinde kıştan kalma görüntüler sadece serinlikle sınırlı kalmayacak. Kayak merkezlerinden Kartepe ve Uludağ’da lapa lapa kar yağışı beklenirken, Tokat’ın yüksek yaylalarında da sıcaklıkların iyice düşmesiyle birlikte benzer kış manzaralarının yaşanabileceği belirtiliyor. Meteoroloji uzmanları, ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşları hazırlıklı olmaları ve kalın kıyafetlerini yanlarından ayırmamaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: haber merkezi