2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve Türkiye birincisi olan Tokatlı öğrencilerin lise tercihleri netleşti. Kenti başarıyla temsil eden üç öğrenci, Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarını tercih ederek yeni eğitim hayatlarına önemli okullarda devam etme kararı aldı.

Tokat'tan üç öğrenci Türkiye birincisi olmuştu

2026 LGS sonuçlarına göre Tokat'tan üç öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan elde etti.

Erbaa Hakimiyeti Milliye Ortaokulu öğrencisi Berkay Arıkan, Merkez 26 Haziran Ortaokulu öğrencisi Hamza Yılmaz ve Özel Şehir Koleji öğrencisi Zeynep Yüce, gösterdikleri başarıyla Türkiye birincileri arasında yer aldı.

İki şampiyonun tercihi Kabataş Erkek Lisesi oldu

Lise tercih sürecinin tamamlanmasının ardından öğrencilerin yerleşmek istediği okullar da belli oldu.

Başdanışman Turgut Aslan'dan Tokat'ta İki Önemli Makam Ziyareti
Başdanışman Turgut Aslan'dan Tokat'ta İki Önemli Makam Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Erbaa Hakimiyeti Milliye Ortaokulu öğrencisi Berkay Arıkan, tercihini Kabataş Erkek Lisesinden yana kullandı.

Özel Şehir Koleji öğrencisi Zeynep Yüce de Kabataş Erkek Lisesini tercih ederek aynı okulda eğitim hayatını sürdürme kararı aldı.

Hamza Yılmaz Galatasaray Lisesi'ni tercih etti

Merkez 26 Haziran Ortaokulu öğrencisi Hamza Yılmaz ise lise eğitimine Galatasaray Lisesinde devam etmek için tercihini bu okuldan yana kullandı.

Muhabir: Burhan Arar