Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve yönetimiyle bir araya geldi. Başkan Karahan, 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun tesis edileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun başarılacağını taahhüt ederek, bu sürecin piyasa mekanizması ve makro finansal istikrarı destekleyecek teknik uygulamalarla destekleneceğini belirtti. Toplantıda, bankacılık sektörünün mevcut durumu, enflasyon görünümü ve para politikası alanındaki son gelişmeler ele alındı.

TBB Başkanı Alpaslan Çakar ise Merkez Bankası ile olan iletişimin son derece olumlu bir seviyede olduğunu vurgulayarak, gerçekleştirilen toplantının faydalı ve yapıcı geçtiğini dile getirdi. Çakar, para politikası uygulamalarına dair yapılan değerlendirmeleri dinlediklerini ve sektörel gelişmelere ilişkin güncel bilgileri paylaştıklarını ifade etti. Ayrıca, enflasyonla mücadeledeki desteklerini yenileyerek, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair olumlu beklentilerini paylaştı.

Bakan Şimşek: “Büyüme potansiyelimizi artıracağız” Bakan Şimşek: “Büyüme potansiyelimizi artıracağız”

Başkan Karahan, “Dezenflasyona yönelik adımlarımızın finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına yansıyacağını öngörüyoruz. Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz. Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır" değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: igf