Nar çekirdeği yağı ayrıca cilt tonunu dengeleyebilir, leke görünümünü azaltabilir ve cildi genel olarak besleyebilir. 

Nar çekirdeği yağı, antioksidanlar, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içeriği ile göz altı morluklarına karşı potansiyel bir çözüm sunabilir. Antioksidanlar, cildin serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olarak göz altı bölgesindeki hücresel hasarı azaltabilir. 

Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, cildin nem dengesini sağlama ve cilt bariyerini güçlendirme konusunda etkili olabilir. Bununla birlikte, her bireyin cilt yapısı farklıdır ve göz altı morlukları bir dizi faktörün birleşimi sonucu ortaya çıkabilir. Ancak yine de nar çekirdeği yağını kullanmadan önce, bir cilt uzmanına danışmak ve potansiyel faydalarını kişisel durumunuzla değerlendirmek önemlidir.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Evinizde kendi imkanlarınızla nar çekirdeği yağı yapmak istediğinizde, sadece iki malzemeye ihtiyacınız olacak. Nar çekirdekleri ve saf zeytinyağı. Bu malzemeler ile evinizde sağlıklı bir nar çekirdeği yağı elde edebilirsiniz.

Kurutulmuş iki su bardağı nar çekirdeği elde etmek için, nar çekirdeklerinizi fırında kurutmalısınız. Kurutma işleminden sonra bu çekirdekleri robottan geçirmelisiniz. Robottan geçen çekirdekler toz halini alacaktır. Toz halde iken etkisini daha da güçlü gösterecektir. Bir litre saf zeytinyağına çekirdeklerin tozunu ilave edip karıştırmalısınız. Elde ettiğiniz karışımı bir şişede muhafaza edebilirsiniz. Fakat kullanmadan önce en az iki hafta dinlenmesini beklemelisiniz. Bekleme süresinde günde 1 saat de olsa güneş görmesini sağlayabilirsiniz.

Muhabir: Mihriban Koçaker