Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED), otizm ve bedensel engelli bireylerin katılımıyla bölgenin kültürel değerlerini öne çıkaran anlamlı bir etkinlik düzenledi. Kent Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalışmada katılımcılar, Tokat ve Niksar yöresine özgü motifleri ahşap baskı tekniğiyle kumaşlara işledi.

Geleneksel Motifler Özel Ellerde Hayat Buldu
Emekli öğretmen ve tahta baskı ustası Üzeyir Güneş eşliğinde yapılan atölye çalışmasında; Niksar’ın tescilli cevizi ve Tokat’ın asma yaprağı gibi bölgeye has desenlerin yer aldığı tahta kalıplar kullanıldı. Üzeyir Güneş’in teknik rehberliğinde baskı yapan özel bireyler, hem geleneksel el sanatlarını deneyimledi hem de üretim aşamasında yer almanın heyecanını yaşadı.
NİKBED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Göktürk, etkinliğin sonunda bu güzel güne imkan sağlayan isimlere teşekkür etti. Göktürk; Niksar Belediye Başkanı Semih Tepebaşı’na, Sosyal Hizmetler Müdürü İlhami Öztürk’e, atölye sürecini yöneten Üzeyir Güneş’e, dernek yönetim kurulu üyelerine ve tesis çalışanlarına şükranlarını sundu. Göktürk ayrıca, çocuklarını bu anlamlı günde yalnız bırakmayan ailelere de teşekkür ederek toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.





