Niksar’da ticari taksilerde uygulanan ücret tarifesi yeniden düzenlendi. Yeni tarife kapsamında özellikle kısa mesafelerde uygulanan indi-bindi ücreti 180 TL’den 230 TL’ye çıkarıldı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Niksar Taksiciler Dernek Başkanı Ahmet Akbayır, tarife değişikliğinin artan maliyetler ve il genelinde uygulanan kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Akbayır, taksimetre ücretlerinin ilçe bazında bağımsız şekilde belirlenmediğini ifade ederek, “Bu ücretleri biz belirlemiyoruz. Ulaştırma ve Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen çerçevede, il merkezinin aldığı kararları ilçeler olarak takip ediyoruz. Tokat’ta uygulanan tarife neyse, biz de altına düşemiyoruz” dedi.


Yeni tarife belli oldu

Niksar’da uygulanacak yeni taksimetre tarifesinde ücretler şöyle belirlendi:
Taksimetre açılış ücreti: 90 TL
Kilometre ücreti: 70 TL
Bir dakikalık bekleme: 10,50 TL
Bir saatlik bekleme: 630 TL
Birim mesafe ölçüm aralığı: 100 metre
İndi-bindi: 230 TL
Öte yandan 230 TL olarak belirlenen indi-bindi ücretinin günün her saati geçerli olduğu bildirildi.

“Giderler sürekli artıyor”

Yeni tarifenin belirlenmesinde artan işletme giderlerinin etkili olduğunu söyleyen Akbayır, akaryakıt fiyatları çok arttığını, vergiler, harçlar, araç bakım masrafları ve şoför giderlerinin sürekli yükseldiğine dikkat çekti.
Akbayır, “Araçlarımız 7 gün 24 saat çalışıyor. Bu şartlarda tarife güncellemeleri kaçınılmaz hale geliyor” ifadelerini kullandı.
“Taksimetreyi çalıştırmayanları şikâyet edebilirsiniz”

Niksar TSO'dan Eğitime Destek
Niksar TSO'dan Eğitime Destek
İçeriği Görüntüle


Yolculara da uyarılarda bulunan Akbayır, tüm ticari taksilerde taksimetre bulunduğunu belirterek, taksimetresini çalıştırmayan veya aracında gerekli bilgi kartı bulunmayan sürücülerin ilgili zabıta müdürlüğüne bildirilmesini istedi.
Akbayır, “Araçlarımızın hepsinde taksimetre mevcut. Taksimetresini çalıştırmayan sürücüleri ve araçlarında bilgi kartı olmayan şoförleri tüm müşterilerimiz ilgili zabıta müdürlüğüne şikâyet edebilir” dedi.
Akbayır, yeni tarifenin Niksar’a ve taksici esnafına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Muhabir: Sedat Özata