Tokat’ın Niksar ilçesinde Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında geleneksel değerlerin yaşatılması ve esnafla dayanışmanın güçlendirilmesi amacıyla unutulmayacak bir etkinlik düzenlendi. Niksar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, köklü Ahilik kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve ilçe esnafına teşekkür etmek amacıyla anlamlı bir organizasyona imza attı.

Helva1

Okul Müdürü Gültekin Çoban koordinasyonunda hazırlanan etkinliğe Tarih Öğretmeni Mustafa Necati Güneş, Mobilya Alan Şefi Yusuf Bıyıkoğlu, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenleri Pınar Gül ve Aycen Bilgili ile Coğrafya Öğretmeni Recep Bilgili katıldı. Öğretmenleri rehberliğinde tarihi Niksar Arasta Çarşısı’na çıkan öğrenciler, Ahilik geleneğinin dayanışma ve paylaşma ruhunu canlı tutan büyük bir jest gerçekleştirdi.

Niksar'da Üniversitelilere Güvenli Kampüs Uygulaması
Niksar'da Üniversitelilere Güvenli Kampüs Uygulaması
İçeriği Görüntüle

Helva2Çarşı esnafını ve bölgedeki vatandaşları dükkânlarında ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler, Ahilik Haftası’nı kutlayarak tam 500 kişiye helva ve ayran ikram etti. Geleceğin usta adayları olan gençlerin bu sürprizi karşısında memnuniyetlerini dile getiren Arasta Çarşısı esnafı, hatırlanmaktan duydukları mutluluğu belirterek okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Helva4

Geleneksel değerlerin eğitimle harmanlandığı etkinlikte, esnaflık ahlakı, helal kazanç ve toplumsal dayanışma kavramlarının önemi bir kez daha vurgulandı. Birlik ve beraberlik rüzgârının estiği program, yapılan ikramların ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Helva6

Muhabir: Sedat Özata