Fransız mutfağının zarafetini ve lezzetini evinize taşıyacak Ispanaklı Volovan tarifi, misafirlerinizin tarifini isteyeceği kadar özel bir yemek. “Rüzgarda uçuşan” anlamına gelen volovan, hem görünümü hem de tadıyla sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu eşsiz tarifi deneyimlemek ve sofralarınıza farklı bir hava katmak için gerekenler ve yapılış aşamaları aşağıda sizleri bekliyor.

KFC Türkiye'den Çıkıyor mu? KFC Kapanıyor mu? KFC Türkiye'den Çıkıyor mu? KFC Kapanıyor mu?

Gerekli Malzemeler:

24 adet kare milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
500 gram ıspanak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (tatlandırmak için)
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber

Yapılışı:

Hazırlık Aşaması: İlk adım olarak, soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında, soğan ve sarımsakları orta ateşte soteleyin. Kırmızı biberi ince şekilde doğrayıp ekleyin ve biraz daha soteleyin.

Ispanaklı Harç: Yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları tencereye ekleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Ocaktan aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini karışıma ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırın.

Milföylerin Hazırlanışı: Milföy hamurlarından 12 tanesini büyük bir yuvarlak kalıp veya bardak ağzı ile kesin. Kesilen daireleri, üzerine pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan 12 milföy hamurunu önce büyük, sonra küçük bir kalıpla keserek ortalarını çıkarın ve halkalar oluşturun.

Milföylerin Pişirilmesi: Taban milföylerin üzerine yumurta sarısını sürün ve milföy halkalarını tabanların üstüne yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföyler kabarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Son Dokunuş: Pişen milföylerin ortasına, hazırladığınız ıspanaklı harcı dikkatlice yerleştirin.

Ispanaklı Volovan'ınız servise hazır! Hem şık görünümü hem de enfes tadıyla, bu lezzetli yemeği deneyen herkesin beğenisini toplayacak ve sofralarınızı şenlendirecek. Bu tarifi deneyerek Fransız mutfağının zarif lezzetlerini evinize getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar