Tokatlı esnaftan fuar organizasyonlarına tepki
Tokat Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Doğan, kentte otellerde “fuar organizasyonu” adı altında gerçekleştirilen geçici ticari faaliyetlere tepki gösterdi. Doğan, dışarıdan gelen firmaların kısa süreli satış yaparak yerel esnaf açısından haksız rekabet oluşturduğunu söyledi.
Ekonomik şartların esnafı zaten zorladığını belirten Hasan Doğan, özellikle işlerin hareketlenmesi beklenen dönemlerde düzenlenen bu tür organizasyonların Tokat’taki işletmeleri olumsuz etkilediğini ifade etti.
“Bir haftalık ticaret yapıp gidiyorlar”
Doğan açıklamasında, kısa süreli satış yapan organizasyonların şehir ekonomisine kalıcı katkı sağlamadığını savundu. Yerel esnafın yıllardır Tokat’ta vergi verdiğini, istihdam sağladığını ve kente emek verdiğini vurgulayan Doğan, “Bir haftalık ticaret yapıp şehrimizden ayrılan bu oluşumlar, esnafımızın kazancını olumsuz etkilemektedir” dedi.
Kurumlara destek çağrısı
Tokat Ayakkabıcılar Odası olarak bu tür faaliyetlere karşı olduklarını dile getiren Hasan Doğan, başta Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi olmak üzere ilgili kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.
Doğan, yerel esnafın korunması gerektiğini belirterek, “Tokat bizimdir. Bu şehirde yaşayan, vergisini veren, istihdam sağlayan ve yıllardır emek veren yerel esnafımızın yanında olunmalıdır” ifadelerini kullandı.




