TOGÜ'de 15 Temmuz Şehitleri Rahmet ve Dualarla Anıldı
TOGÜ'de 15 Temmuz Şehitleri Rahmet ve Dualarla Anıldı
İçeriği Görüntüle

Niksar Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen Spor Niksar Projesi, 4 pilot bölgede yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla eğitimlerini sürdürüyor.

Antrenman1Belediye Başkanı Semih Tepebaşı, proje kapsamında düzenlenen antrenmanları ziyaret ederek öğrenciler ve antrenörlerle bir araya geldi. Antrenmanları yakından takip eden Başkan Tepebaşı, sporcularla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında öğrencilere Niksar Belediyesi tarafından hazırlanan ev yapımı limonata ikram edilirken, sıcak yaz günlerinde sporculara moral veren keyifli anlar yaşandı.

Spor Niksar Projesi; çocukların ve gençlerin spora erişimini artırmak, yaz tatilini verimli değerlendirmelerini sağlamak, takım ruhu, disiplin ve özgüven duygularını geliştirmek amacıyla yürütülüyor. Proje kapsamında uzman antrenörler eşliğinde basketbol, voleybol, tenis ve oryantiring branşlarında düzenli eğitimler veriliyor.
Belediye yetkilileri, Spor Niksar'ın yalnızca yaz dönemine yönelik bir etkinlik olmadığını, 12 ay boyunca kesintisiz devam edecek bir spor eğitim programı olarak planlandığını belirtti. Böylece çocukların yılın her döneminde spor yapma imkânı bulması ve fiziksel ile sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
Niksar Belediyesi, Spor Niksar Projesi ile sadece başarılı sporcular yetiştirmeyi değil; sağlıklı, özgüvenli, paylaşımcı ve sosyal yönü güçlü bireylerin yetişmesine de katkı sunmayı amaçlıyor. Belediye, çocukları ekranlardan uzaklaştırarak sporun birleştirici gücüyle buluşturacak projelere destek vermeyi sürdürecek.

Muhabir: Sedat Özata