Emekli maaşını o bankaya taşıyacaklara 24 bin TL Emekli maaşını o bankaya taşıyacaklara 24 bin TL

Bugün saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanında gerçekleşecek olan büyük emekli mitingi gerçekleşecek. CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan başta olmak üzere birçok partili Büyük Emekli Mitingine katılmak üzere sabah Tokat'tan hareket etti. 

Tokat Haberchp1CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada  "Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan, kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda- enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir!" diyerek on binlerce emekli ile omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacaklarını duyurmuştu. 

Tokat Haberchp3CHP mitingde ne söyleyecek?

CHP bugün Ankara'da "En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden  vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, “kazandık” diyeceğiz" diyecek. 

Tokat Haberchp2

Tokat'tan Ankara'ya hareket edildi

Bugün saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanında gerçekleşecek olan büyük emekli mitingine katılmak üzere Tokat'ta CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz başta olmak üzere bir çok partili otobüsle yola çıktı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker