Tokat dahil 81 ilde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 15 bin 905 personelin katıldığı uygulamada 279 bin 575 kişinin kimlik kontrolü yapıldı.

İçişleri Bakanlığının açıkladığı sonuçlara göre denetimlerde 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 230 düzensiz göçmen yakalandı.

15 bin 905 personel sahaya çıktı

Denetimler; Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

81 ildeki uygulamalarda 15 bin 905 personel ve 5 bin 11 ekip görev aldı. Denetimler 3 bin 229 noktada yürütüldü.

7 bin 334 yer kontrol edildi

Ekipler düzensiz göçle mücadele kapsamında farklı noktalarda kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.

Denetimlerde 2 bin 214 metruk bina, 3 bin 893 umuma açık yer ve bin 227 diğer yer olmak üzere toplam 7 bin 334 yer kontrol edildi.

Aynı uygulamalar kapsamında 279 bin 575 kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi.

Tır ile otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Tır ile otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
İçeriği Görüntüle

230 düzensiz göçmen yakalandı

Kontroller sonucunda 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 230 düzensiz göçmen yakalandı.

Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmelerine yönelik işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, ülkenin huzur ve güvenliği için düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Kaynak: İHA