Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi hedefiyle açıldı

Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi hedefiyle yaklaşık 550 Milyon Türk Lirasına maliyetle açılan son teknolojiye sahip Tokat Havalimanında İstanbul'a haftanın 3 günü çift, haftanın 4 günü tek sefer düzenleniyor.

İstanbul harici direk uçuş yapılan il yok

İstanbul harici direkt uçak seferinin bulunmadığı Tokat’tan, İzmir’e uçak seferi düzenlenmesi beklenen konuların başında yer alıyor. Tokat Havalimanında 2023 yılı 12 aylık (ocak-aralık) döneminde yolcu trafiği 147 bin 970, uçak trafiği bin 314, yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise bin 300 ton olarak gerçekleşti.

TÜİK'e göre İzmir'de 45 bin 252 Tokatlı yaşıyor

TÜİK'in 2023 yılı sonu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre İzmir'de 45 bin 252 Tokatlı ikamet ediyor. Gerek İzmir’de yaşayan Tokatlılar, gerekse Tokat halkı, iş insanları iki şehir arasında direk uçuş sağlanması için yoğun beklenti halinde!

Uçak hayali havada kaldı

Ancak bugüne kadar İzmir-Tokat direk uçuşuyla ilgili ne bir gelişme yaşandı ne resmi bir açıklama geldi. Tokat-İzmir direk uçak seferi hayali şimdilik havada kaldı!

Pegasus Heyeti 2023 yılı Eylül ayında Tokat'ta inceleme yapmıştı

Tatil Sezonu Başlıyor: En Çok Turist Çeken Tatil Bölgeleri ve Erken Rezervasyon İpuçları! Tatil Sezonu Başlıyor: En Çok Turist Çeken Tatil Bölgeleri ve Erken Rezervasyon İpuçları!

2023 yılı Eylül ayı sonunda Tokat-İzmir seferinin başlatılmasına yönelik Pegasus Hava Yolları tarafından Tokat'a gönderilen heyet Tokat Havalimanında inceleme yapmıştı. İnceleme çalışmasında; şehrin nüfusu, seferlerin başlatılması ile birlikte Yozgat, Amasya, Çorum, Sivas gibi komşu illerin havalimanı kullanma potansiyeli, firmanın havalimanı içerisinde ihtiyacı olan kapalı alanlar ile aprondaki peron sayısı, yolcuların havalimanındaki konforu gibi konular ele alınmıştı. İncelemeyle ilgili Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Gökdere, görüşmelerin olumlu geçtiğini, uçuşların gerçekleşmesine yönelik bölgesel durum analizlerinin ikna edici olduğu belirtilmişti.

Muhabir: Burhan Arar