Ramazan Bayramı'nın 9 gün sürecek olması ve okulların ara tatilinin bu döneme denk gelmesi, seyahat ve turizm sektöründe önemli bir hareketliliğe yol açtı. Obilet, bu özel döneme ilişkin seyahat trendlerini açıkladı. Beklenenin aksine, bayram tatilinin uzatılacağına yönelik önceden oluşan beklentiler sebebiyle, ilan edildikten sonra tatil planlamalarında beklenmedik bir artış yaşanmadı.Izmir Terminali Yogunluk Aa 1619171 Tokat Haber

Deniz ve Kültür Turizminde Öne Çıkan İller: Antalya, İzmir, Muğla ve Daha Fazlası

Yaz sezonunun başlamamış olmasına rağmen Antalya, İzmir ve Muğla, otel rezervasyonlarında en çok tercih edilen iller oldu. Kültür ve doğa turizmi meraklılarının gözdesi ise Nevşehir, Bursa, Sapanca (Sakarya), Trabzon ve Eskişehir olarak kaydedildi.

Tokat'ta Seyahat Hareketliliği: Otobüs Bileti Satışlarında Büyük Artış

Tatil döneminin başlamasıyla birlikte Tokat, otobüs bileti satışlarında ciddi bir artış gösterdi. Tokat'ın yanı sıra, Kastamonu, Zonguldak, Amasya, Konya, Çorum, ve Erzincan da iç hatlarda yoğun ilgi gören destinasyonlar arasında yer aldı.

Yurt Dışı Hatlarda İlgi Odağı: Kıbrıs, Düsseldorf ve Aşkabat

Yurt dışı seyahatlerinde ise Kıbrıs (Lefkoşa), Düsseldorf ve Aşkabat, uçak bileti satışlarında önemli artışlar yaşanan destinasyonlar oldu. En pahalı uçak bileti Cancun-İstanbul arasında, en uygun fiyatlı bilet ise Ankara-İstanbul rotasında satıldı.

Araç Kiralamada İstanbul ve İzmir Önde Gidiyor

Karavan Kiralama Rehberi: Özgürlüğün Yeni Yolu Karavan Kiralama Rehberi: Özgürlüğün Yeni Yolu

En yoğun araç kiralanan şehirler listesinde İstanbul ve İzmir başı çekiyor. Tüketiciler, ortalama 5,5 gün süreyle araç kiralarken, en uzun kiralama süresi 33 gün olarak belirlendi. Ekonomik ve düşük yakıt tüketimine sahip araçlar en çok tercih edilenler arasında.

 

 

Muhabir: Halil İbrahim Yel