Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 49 ilde bulunan toplam 737 arsayı 12-13-14 Ağustos 2026 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
Toplam 2 milyon 777 bin 954 metrekare büyüklüğündeki arsaların muhammen bedeli 18 milyar 724 milyon 303 bin 30 lira olarak açıklandı. Satışa sunulan arsalar; konut, ticaret, turizm, tarım, sanayi, spor, özel eğitim, rekreasyon, akaryakıt tesisi ve farklı kullanım alanlarında değerlendirilebilecek.
Alıcılar, yüzde 25 peşinat 48 ay vade veya yüzde 30 peşinat 48 ay vade seçeneklerinden yararlanabilecek. Peşin ödeme yapmak isteyenlere ise yüzde 15 indirim uygulanacak.
Açık artırmalar 12, 13 ve 14 Ağustos 2026 saat 10.30'da Ankara Bilkent Otel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. İhaleye fiziki katılımın yanı sıra internet üzerinden de teklif verilebilecek.
Satış kapsamındaki iller arasında Amasya, Samsun, Sinop, Ordu, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Van ve toplam 49 il yer alıyor.
Satış listesinde Tokat yer almıyor. Buna karşın Tokat'a komşu Amasya, Samsun, Ordu ve Sivas bölgesine yakın Sinop gibi illerde arsa satışları gerçekleştirilecek. Bu durum, yatırımcıların çevre illerdeki fırsatlara yönelmesine neden olabilir.



