Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat 15. Olağan İl Kongresi’nin ardından İl Başkanlığı görevine seçilen Zeki Kurt, yeni dönemde izleyecekleri yol haritasını açıkladı.
Kongreye tek aday olarak girerek MHP Tokat İl Başkanı seçilen Kurt, Tokat Haber’e yaptığı değerlendirmede teşkilat ziyaretlerinden Cumhur İttifakı ile yürütülecek çalışmalara kadar birçok başlıkta mesaj verdi.
“Kongremiz birlik ve beraberlik içerisinde geçti”
Kongrenin bekledikleri birlik ve beraberlik ortamında gerçekleştirildiğini belirten Zeki Kurt, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe teşkilatları, delegeler ve vatandaşların katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kurt, “Kongremiz çok güzel bir şekilde geçti. Tokat’ta beklediğimiz birlik ve beraberliği kongremizde sağladık” ifadelerini kullandı.
İlk ziyaretler ilçe teşkilatları ve belediyelere
Kongrenin ardından bir süre tebrik ziyaretlerini kabul edeceklerini söyleyen Kurt, daha sonra yeni yönetimle birlikte sahaya ineceklerini belirtti.
İlk olarak ilçe teşkilatları ve belediyeleri ziyaret edeceklerini aktaran Kurt, kongreye verilen destek ve katılım nedeniyle teşekkür ziyaretlerinde bulunacaklarını söyledi.
Zeki Kurt, daha sonraki süreçte Tokat’taki mülki ve idari amirlerle görüşeceklerini, sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarıyla da bir araya geleceklerini ifade etti.
MHP Tokat için çalışma programı hazırlayacak
Ziyaretlerin ardından MHP Tokat İl Yönetim Kurulu’nun toplanacağını belirten Kurt, kent için kapsamlı bir çalışma programı oluşturacaklarını açıkladı.
Hazırlanacak programın yalnızca teşkilat içi faaliyetlerle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Kurt, Tokat’ın geleceği ve kentin hedeflerinin de gündeme alınacağını kaydetti.
“Tokat’ın sorunlarını masaya yatıracağız”
Yeni döneme ilişkin en dikkat çekici mesajlardan biri Tokat’ın sorunları konusunda geldi. Kurt, kentin ihtiyaçlarının milletvekilleriyle birlikte ele alınacağını söyledi.
Gerekli görülmesi halinde Cumhur İttifakı milletvekilleriyle de ortak çalışma yürütüleceğini belirten Kurt, “Tokat’ın sorunlarını masaya yatırarak, yerelde yine Belediye Başkanımız Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile iyi bir çalışma örneği göstererek Tokat’ta yapılması gerekenleri, eksiklikleri ve noksanları ele alacağız” dedi.
Belediye ile koordinasyon mesajı
MHP Tokat İl Teşkilatı ile Tokat Belediyesi arasındaki koordinasyona da değinen Kurt, teşkilatın üzerine düşen sorumluluklarla belediyenin gerçekleştireceği çalışmaların birlikte değerlendirileceğini ifade etti.
Kurt’un açıklamaları, yeni dönemde MHP Tokat teşkilatının hem parti teşkilatları hem de yerel yönetim ve milletvekilleriyle koordinasyonu öne çıkaran bir çalışma modeli izleyeceği mesajını verdi.
“Bahçeli’nin güvenini boşa çıkarmayacağız”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de vurgu yapan Zeki Kurt, yeni yönetimin sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirtti.
Kurt, “Milliyetçi Hareket Partisi Tokat İl Teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bize vermiş olduğu yetkiyi ve güvenini boşa çıkarmayacağız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapacağız” ifadelerini kullandı.
MHP Tokat İl Başkanlığında kongre sürecinin tamamlanmasının ardından yeni yönetimin önümüzdeki dönemde ilçe teşkilatları, belediyeler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcileriyle gerçekleştireceği temaslarla çalışma programını şekillendirmesi bekleniyor.




