Tokat’ta Kaynakçı ve Kanal Izgara İşçisi Aranıyor: 4 Gününüz Var! Tokat’ta Kaynakçı ve Kanal Izgara İşçisi Aranıyor: 4 Gününüz Var!

Tokat'ta araç sahipleri için kasko sigortası fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanıyor. Son iki yılda yüzde 280'lere varan fiyat artışlarından sonra, fiyatlar nihayet düşüşe geçti. Ancak, sigorta şirketleri bu düşük fiyat döneminin Temmuz ayı itibarıyla sona ereceği konusunda uyarıyorlar.

Fiyat Düşüşünün Sebepleri ve Gelecekteki Beklentiler

Son iki yılda, enflasyon, döviz kuru ve araç fiyatlarındaki artışlar, kasko primlerinin tarihi zirvelere ulaşmasına neden oldu. Özellikle 2022'nin sonlarında kasko fiyatları adeta tavan yapmıştı. Ancak 2024 başından itibaren, fiyatlar tersine bir eğilim göstererek düşmeye başladı. Şubat ayı itibarıyla, kasko fiyatlarındaki artış oranı bir önceki aya göre %5,1 azalarak eksi değerlere düştü.

Neden Fiyatlar Düşüyor?

Bu keskin düşüş, sigorta şirketlerinin doygunluk noktasına ulaşmasından kaynaklanıyor. Geçmiş yıllardaki yüksek fiyat artışları sonucunda sigorta şirketleri, 2023 yılında %319'lık bir kar artışı elde ettiler. Bu durum, rekabeti artırarak fiyatların düşmesine neden oldu. Sigorta şirketleri, sistemden çıkan sigortalıları geri kazanmak ve yeni müşterileri çekmek amacıyla fiyatları düşürdü.

Temmuz'dan İtibaren Fiyatların Artması Bekleniyor

Ancak bu düşük fiyat döneminin uzun sürmeyeceği, Temmuz ayından itibaren fiyatların tekrar artacağı belirtiliyor. Enflasyon, döviz kuru ve işçilik maliyetlerindeki artışlar, hasar maliyetlerini de yükseltiyor. Bu durum, sigorta şirketlerinin kar marjlarını olumsuz etkilemekte ve dolayısıyla kasko fiyatlarının tekrar yükselmesine sebep olacak.

Muhabir: Burhan Arar