Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DEAŞ Terör Örgütünün Tokat'ta eylem ve faaliyetlerinin tespit ve engellenmesi ile örgütün finans yapısının deşifre edilmesine yönelik projeli olarak operasyonel çalışma yürüttü.

HAVALA yöntemiyle terör örgütüne para transferi

Halıya sarılmış halde denizde bulunmuştu: Sedef Güler cinayetinde sıcak gelişme Halıya sarılmış halde denizde bulunmuştu: Sedef Güler cinayetinde sıcak gelişme

Bu çalışma kapsamında; HAVALA yöntemi ile terör örgütüne para transferleri yaptıkları tespit edilen Irak uyruklu O.T.A.A – S.H.N.N ve S.B.M.M isimli şahıslar 20 Nisan 2024 günü yakalandı.

Irak uyruklu 3 şüphelinin ikametinde neler ele geçti?

Irak uyruklu 3 kişinin yapılan ikamet aramalarında; 30.306 Amerikan Doları, 100 Avustralya Doları, 160.160 Türk Lirası, Güncel piyasa değeri 138.500 TL olan altın ele geçirildi. Şüpheliler hakkında 6415 Sayılı “Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Kanuna Muhalefet suçu kapsamında adli işlem başlatıldı.

Şüphelilerden 2'si tutuklandı

 Tamamlanan işlemlerin ardından bugün Tokat Adliyesine sevk edilen şahıslardan; S.H.N.N isimli şüpheli Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer şüpheliler O.T.A.A ve S.B.M.M “Örgüt Üyeliği Ve Terörizmin Finansmanı Önlenmesi Hakkında Kanununa Muhalefet suçları Kapsamında” tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 

Muhabir: Mihriban Koçaker