Tokat'ın merkeze bağlı Çerçi köyünde seçim süreci, beklenmedik bir gerginliğe sahne oldu. Jandarma ekiplerinin zamanında müdahalesi, köylüler arasında çıkabilecek olası bir kavganın önüne geçti. Olayın merkezinde, köylülerin bilgileri dışında başka köylerde sandık görevlisi olarak gösterilmesi yer aldı.

Seçim Sonuçlarına İtiraz: Muhtar Adayının ve Köylülerin Şaşkınlığı

Seçimleri sadece altı oy farkla kaybeden muhtar adayı Sadık Akbaş, yaşananları şöyle açıkladı: "Köylülerimizden 13'ü, kendi haberleri olmadan başka köylerde sandık görevlisi olarak yazılmış. Bu durumu oy kullanmaya geldiklerinde öğrendiler ve kendi köylerinde oy kullanamadılar. Biz, yaşanan bu olaylardan dolayı suç duyurusunda bulunduk."

Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışa hazır Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışa hazır

Köy sakinlerinden Hüsamettin Ulukaya ise yaşadığı mağduriyeti, "Oy kullanmaya gittiğimde başka bir köyde sandık görevlisi olduğumu öğrendim. Seçimlerin devam ettiği gün adliyeye giderek şikayetçi oldum. Görevliler, şikayet dilekçemi aldı. Telefon numaram farklı yazılmıştı. Oy kullanma hakkımız elimizden alındı ve bu, desteklediğimiz adayımızın seçimi kaybetmesine neden oldu," diye belirtti.

Bir diğer köy sakini Mustafa Akbaş da benzer bir durumla karşılaştığını ifade etti: "Oy kullanmak isteyen birçok kişinin ismi çıkmadı. Biz, farklı numaralar yazdırıldığı için kendimize mesaj gelmediğini ve sandık görevlisi olduklarını oy kullanmaya gittiklerinde öğrendik. Resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanmak suçlarından dolayı şikayetçi olduk."


 

Muhabir: Kenan Kayhan