Durmaz, Tarım Bakanlığı'nın buzağı destekleme yönetmeliğindeki eksikliklere dikkat çekerek, özellikle fazla üretim yapan çiftçilerin cezalandırılmasının yerine desteklenmeleri gerektiğini vurguladı.

Tarım Bakanlığı'nın mevcut düzenlemesine göre, 20 baş hayvana kadar olan desteklemenin yüzde 100'ünü, 21 baştan 100 başa kadar olan desteklemenin yüzde 75'ini, 101 baştan 500 başa kadar üretim yapan çiftçilere ise yüzde 50'sini ödediğini belirten Durmaz, bu politikanın çiftçiler arasında bir rahatsızlık yarattığını ifade etti.

Durmaz, açıklamasında, "Fazla üretim yapanın desteklenmesi yerine cezalandırılıyor oluşu çiftçilerde bir kırılmaya neden olmaktadır" dedi. Ayrıca, Tokat'ın geçmişte Türkiye'nin et ihtiyacının yüzde 18,21'ini karşılayan bir il olduğunu hatırlatarak, bu nedenle Tokat'ın buzağı desteklemeleri kapsamında dışında bırakılmasını eleştirdi.

Tokat'ın yanı sıra Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van illerinde ise ayrıca buzağı desteklemelerine ilave 400 lira verildiğine dikkat çeken Durmaz, bu uygulamanın adil olmadığını belirtti.

CHP'li Durmaz, çiftçilere yönelik adil destekleme politikalarının benimsenmesi ve Türkiye genelinde eşitlik ilkesinin uygulanması çağrısında bulunarak, Tarım Bakanlığı'nı bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.