İzmir ve çevresinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyarısının ardından beklenen fırtına, gece saatlerinde şiddetini artırdı. Çeşme ve Karşıyaka ilçelerinde denizin taşması sonucu oluşan su baskınları, yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Karşıyaka Yalı Caddesi ve Mavişehir bölgesinde deniz sularının taşkını gözlemlendi, siren sesleriyle uyarılan vatandaşlar, araçlarını güvenli bölgelere taşımak için adeta zamanla yarıştı.AW084923_06

Bu felaket, Yalı Caddesi'nde bulunan bir rezidansın kapalı otoparkında park halindeki lüks araçların sular altında kalmasıyla daha da vahim bir hal aldı. Araç sahipleri, itfaiye ekiplerinin yardımıyla araçlarını kurtarmaya çalıştı.

Karşıyaka'nın yanı sıra Alsancak ve Kordon bölgelerinde de deniz taşkınları yaşandı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde mahsur kalan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Zabıta kamyonetinin kasasına binen vatandaşlar, daha güvenli noktalara taşındı.

Gündoğdu Meydanı ve Kordon'daki hasar, havadan çekilen görüntülerle belgelendi. Görüntülerde, deniz sularının kara ile birleştiği ve metrelerce öteye taştığı anlar dikkat çekti. Belediye ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor, bölge halkı ve yetkililer, yaşanan doğal afetin etkilerini en aza indirmek için çabalıyor.

Kaynak: İHA