Karabük'te yaşanan ve sosyal medyanın gündemini belirleyen olaylar, üniversite öğrencileri ve kenti derinden etkiledi. Bir sosyal medya platformunda açılan 'itiraf' sayfasında, Türk öğrencilerin siyahi öğrencilerle cinsel birliktelik sonrası HPV ya da HIV virüsü kaptığı ve fuhuş vakalarının arttığı iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu iddiaların gerçeklik payı tartışma konusu olurken, bazı kesimler bu durumu Karabük'e zarar vermek ve yabancı düşmanlığını körüklemek amacıyla yapılan bir iftira olarak değerlendiriyor.Pzjovstg1Q3Hrgum Frame At 0M6S Tokat Haber

Bu tartışmaların odağında, Karabük Üniversitesi mezunu bir grup Afrikalı gencin destek amacıyla çektiği ve kısa sürede viral olan bir video yer alıyor. Videoda, gençler dans ederek okullarına olan bağlılıklarını ve desteklerini gösteriyorlar. Bu gösteri, hem dayanışmanın bir simgesi haline geldi hem de sosyal medya kullanıcıları arasında geniş çapta ilgi ve takdir topladı.

 Olayın İki Yüzü

Olay, sadece Karabük'teki üniversite ve kenti değil, aynı zamanda sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve etkilerini de gözler önüne seriyor. İddiaların ardındaki gerçekler henüz netlik kazanmış değilken, konunun duyarlılığı ve hassasiyeti, toplumun farklı kesimlerinden tepkileri de beraberinde getiriyor.