Diyarbakır'ın ünlü lezzetlerinden biri olan burma kadayıf, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte tatlıcılarda hareketliliği artırdı. 1968 yılından beri Diyarbakır halkına hizmet veren ve şehrin meşhur tatlıcılarından Kadayıfcı Sıtkı Usta'nın çalışanı Mehmet Emin Turan, Ramazan ayına özel hazırlıkların tamamlandığını ve siparişlerde gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti.

Ramazan ayı boyunca günlük 1 ton tatlı satışı yapmayı hedeflediklerini ifade eden Turan, "Yarın itibariyle Ramazan'a giriyoruz ve Diyarbakır'daki toplam 9 şubemizle hazırız. Ramazan boyunca fıstıklı burma kadayıfımızın kilosunu 500 TL, cevizli olanını ise 380 TL'den satışa sunacağız" dedi.

Turan, Ramazan ayında vatandaşların sıklıkla tatlı tükettiğini, genellikle iki günde bir ikişer kilo alındığını söyleyerek, "Kaliteli ürünlerimizle hazırladığımız tatlılarımız, Diyarbakır'da Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında. Özellikle fıstıklı burma kadayıf, hem şehir içinden hem de şehir dışından yoğun ilgi görüyor" şeklinde konuştu. Kadayıfcı Sıtkı Usta, Ramazan ayında tatlı ihtiyacını karşılamak üzere şehir dışına da sipariş gönderiyor.