MyMecra'nın popüler eğlence ve gezi programı "Deyince", izleyicilerini Türkiye'nin kadim şehirlerinden biri olan ve "alimler yurdu, şairler yatağı, on beşliler diyarı" olarak tanınan Tokat'a götürüyor. Yeni bölümde, şehrin tarihi ve manevi zenginliklerinin en etkileyici örnekleri izleyiciyle buluştu.Tokat3 Tokat Haber

Tarihi Dokunun İçinde Bir Yolculuk

Program, Garipler Camii, Taşhan ve Tokat Kültür ve Sanat Evi gibi şehrin ruhunu yansıtan yerleri keşfediyor. Halit Sokak ve Sık Dişini Helası gibi geleneksel yaşamın izlerini taşıyan noktalar, şehrin zengin kültürel dokusuna ışık tutuyor.

Manevi Mirasın İzinde

Ulu Camii, Ali Paşa Camii ve Şeyh Şirvâni Hazretleri Kabristanı gibi manevi öneme sahip mekanlar, şehrin derin tarihini ve eski uygarlıkların izlerini barındırıyor. Gıjgıj Tepesi'nden Hıdırlık Köprüsü'ne uzanan doğal güzellikler, Tokat'ın doğa ile iç içe yaşamını sergiliyor.

Kültürel ve Tarihi Miras

Tokat Şehir Müzesi, Alaca Mescid ve Saat Kulesi gibi yerler, şehrin zengin tarihi ve kültürel mirasına ev sahipliği yapıyor. Tokat Mevlevihanesi ve Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi, Osmanlı dönemine ışık tutarken, Atatürk Evi ve Etnoğrafya Müzesi cumhuriyet döneminin önemli yansımalarını sunuyor.

 Tokat4 Tokat Haber