Bodrum Belediyesi'nin katkılarıyla, Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği ekmek arası hamsi festivali, İskele Meydanı'nda öğle saatlerinde başladı. Karadeniz bölgesine has ürünlerin satıldığı stantlar ve yaklaşık 3 ton hamsinin pişirilip dağıtıldığı festival, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ekmek arası hamsi alabilmek için sabırsızlanırken, festivalde Hülya Polat, Erol Şahin, Nihat Yılmaz, Safa Tatoğlu, Süleyman Gülten ve Emre Yetimoğlu gibi sanatçılar sahne aldı. Müzik eşliğinde horon oynayan katılımcılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Dernek Başkanı Sefer Çelik, etkinliğe katılanlara ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Derneğin sözcüsü Yener Çelik ise, konuşmasına kısa süre önce kaybettikleri dernek üyesi iş insanı Vedat Akyüz’ü anarak başladı ve ilkbaharda gerçekleştirilecek yayla şenliğinin heyecanını dile getirdi. Çelik, yöresel ürünlerin, kültürün, gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına verdikleri mücadeleye dikkat çekti.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, festivaldeki konuşmasında, kendisinin de Tokatlı bir Karadenizli olduğunu belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Festival, konuşmaların ardından müzik ve dans ile devam etti.