31 Mart 2024 Yerel ve Mahalli İdareler seçimlerine doğru giderken Tokat'ta mahalli idareler seçimleri için adaylar da seçim çalışmalarını yürütüyor.

Tokat merkez mahallelerinde kadın-erkek birçok muhtar adayı seçim maratonunda. Bu adaylardan biri Tokat'ın 10 bin seçmene sahip en güzide mahallelerinden Karşıyaka mahallesinin güçlü kadın muhtar adayı Mine Demir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle kadın bir muhtar adayı olarak daha bir anlam kazanan Mine Demir'in seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak kadın adayın, iddiaya göre son zamanlarda mahalleye farklı noktalara astırdığı muhtarlık seçimi amaçlı afişlerin bazıları kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen şahıslar tarafından toplatılarak demokratik seçim yarışına gölge düşürülmeye çalışılıyor.

Mahalle kurulduğundan beri bölgenin sakinlerinden olan eski sigara fabrikasından emekli Tokat merkez Karşıyaka Mahallesi Muhtar adayı Mine Demir'i seçim çalışmalarını yürüttüğü mahallesinde ziyaret ederek konu hakkında görüşlerini aldık.

Emekli aday iş tecrübesiyle artık topluma dokunmak istiyor
Kendini tanıtarak neden muhtarlığa aday olduğunu anlatan Mine Demir, "Yıllarca çoğu kişiye ekmek kapısı olan Sigara Fabrikası gibi nadide bir kuruluşta eşimin yönetici olarak çalışması benim de personel şubesinde çalışmış olmamın verdiği tecrübeyle beraber emeklilik hayatımdan sonra nadide Karşıyaka Mahallemizin muhtarlık dönemine aday olarak yola çıkmış bulunmaktayım. Bu yolculukta öncelikle bana destek olan eşim, ailem, arkadaşlarım ve dostlarım teşvik etmiş bulunmaktalar. Çalışmış olduğum iş hayatımdaki tecrübelerimi tekrar topluma yansıtarak çocuklara, kadınlara, insanlara dokunmak, sevgiyi saygıyı, kadının bir çiçek olduğunu düşünerek yola çıkmış bulunmaktayım" dedi.
"Seçme ve seçilme hakkı herkese verilen bir hak"
Mahallede bazı noktalardaki afişlerinin sürekli ortadan kaldırıldığını fark ederek olayı anlatan Karşıyaka Mahallesi Muhtar Adayı Mine Demir, "Beni üzen bir olayın akıbetiyle beraber kendimi tanıtma gereği duymak zorunda kaldım. Bana bu fırsatı tanıdığı için haber merkezinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Takmış olduğum afişlerimin bir müddet sonra tekrar yerlerinden söküldüğünü, alındığını gördüm. Bu da beni tabiki üzdü. Seçim döneminde olabilecek olaylar olarak düşündüm. Fakat olmaması gerekir. Nihayetinde çağdaş bir ülkede yaşayıp seçme ve seçilme hakkının herkese verilen bir hak olduğunu düşünerek bu hakkımın neden kısıtlandığını düşündüm ve sizlere tanıtma gereği duydum." dedi.
"Karşıyaka mahallesine aday olmak ayrıcalıklı bir duygu"
Tokatımız'ın Karşıyaka mahallesine aday olmak çok ayrıcalıklı bir duygu ve heyecan getirdi bana. Neden derseniz 10 bin seçmene sahip bir mahallenin bana göstermiş olduğu ilgi ve alaka kazanmadan dahi beni çok mutlu ve onure etti. Bu desteklerinden dolayı özellikle Karşıyaka'da bulunan tüm seçmenlerime çok teşekkür ediyorum. Kazandıktan sonra ne olur bilmiyorum ama kazanacağım duygusu da kendimde çok hakim bir şekilde yoluma devam ediyorum. Kadın olmanın vermiş olduğu rahatlıkla kadınlar bir çiçektir üslubuyla yola çıktım. Kadınların dokunacağı her yerin de bir çiçek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
"Mahalle sakinlerinin oylarına talibim"
Karşıyaka Mahallesi Muhtar Adayı Mine Demir, "Bu vesileyle Tokat'ımızın en narin mahallelerinden birisi olan Karşıyaka Mahallesinin muhtar adayı olarak karşınızda bulunmaktayım. Seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını yürütmüş olduğum Karşıyaka mahallesi sakinlerinin oylarına ve teveccühlerine talibim. Seçim sürecini sağlıklı ve huzurla geçirmemizi temenni ediyorum. Herkese sevgi saygılarımı sunuyor tüm aday arkadaşlarıma da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.