Tokat'ta Hürriyetçi Eğitim Sen,  Eğitim İş ve Eğitim Sen ortak eylem yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen eylemde, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırı olaylarının artışına ve İstanbul'da bir öğretmenin öldürülmesine tepki gösterildi. Şube Başkanı Seyfi Karslı, basın açıklamasında, çelik yelek, biber gazı, kask ve sopayla sembolik bir duruş sergileyerek, "Kalem tutan eller sopa mı tutsun?" diye sordu.

Can Güvenliği Çağrısı: Öğretmenlerden Acil Çözüm Talebi
Karslı, öğretmenlerin can güvenliği sağlanana kadar bu tür olayların son bulmayacağını vurguladı. "Artık yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz!" diyerek, Millî Eğitim Bakanlığı ve siyasi iktidarın eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımlarını eleştirdi. Eğitim emekçilerinin savaş koşullarında bile hedef alınmadığını, ancak okullarda şiddetin hedefi olduğunu belirtti.Whatsapp Image 2024 05 10 At 11.27.12 Tokat Haber

Öğretmene Değer Vermek Medeniyet Göstergesidir
Karslı, öğretmenlerin toplumun temel taşlarını oluşturduğunu, aydınlık bir geleceğe rehberlik ettiğini ifade ederek, "Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür," dedi. Her saldırının sadece öğretmene değil, tüm topluma yapıldığını vurguladı.

Acil Önlemler ve Eğitimde Şiddet Yasası Çağrısı
Hürriyetçi Eğitim Sen, şiddeti önlemek için acil önlemler alınmasını talep ediyor. Şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılması, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması ve eğitimde şiddet yasasının çıkarılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, okullarda alınması gereken somut önlemlerin belirlenmesi için bir eylem planı hazırlanması çağrısında bulunuldu.