Bu gelişme, Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamasına büyük katkı sağlayacak. Çorum Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanan ve 404 bin metrekare açık, 30 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ağustos 2022'de temeli atılan en büyük savunma sanayisi yatırımlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Mite Defence Genel Müdürü Fatih Doğan, fabrikanın tam kapasiteye ulaşmasıyla Türkiye'nin hafif mühimmat ihtiyacının tamamen yerli üretimle karşılanacağını belirtti. Üç farklı çapta mermi üretilecek olan tesiste, ilk etapta 9,19 milimetre fişeklerin seri üretimine başlandı. Doğan, gelecek aşamalarda 5,56 milimetre ve 7,62 milimetre çapındaki mermilerin üretimine geçileceğini açıkladı. Tesiste şu anda 150 kişinin çalıştığını ve tam kapasitede 400'e kadar istihdam sağlanacağını vurguladı.

Yılda 360 milyon fişek üretmeyi planlayan tesis, bu kapasiteyle Türk savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve aynı zamanda ihracat yapacak. Doğan, Türkiye'nin artık savunma sanayisinde dışa bağımlılıktan kurtularak, kendi savunma sanayi araçlarını ve mühimmatını üreten bir konuma geldiğini belirtti. Türkiye'nin en büyük hafif mühimmat fabrikası olma özelliğini taşıyan Mite Defence, yıllık 80 milyon avro ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor. Doğan, Türk savunma sanayisinin dünya çapında dikkat çektiğini ve kaliteli üretim yaptığını da vurgulayarak, Türkiye'nin artık bu alanda dünyaya yön veren bir aktör konumunda olduğunu ifade etti.