İstanbul’da yaşayan binlerce Tokatlı, "7. Tokat Günleri"nde bir araya geldi. Ancak Atatürk Havalimanı’ndaki Tokat Günleri'nde üzücü görüntüler sosyal medyanın diline düştü.
baygidamühendisi adlı sosyal medya platformu tarafından yapılan paylaşım.
Tokat’ın yöresel lezzetleri ile tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı Tokat Günleri’nin, 7.’si İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, Tokat’ın ilçelerine ait stantlar ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.
465 bin Tokatlının yaşadığı İstanbul'da gerçekleşen organizasyona sadece Tokatlılar ilgi göstermedi. Etkinliği farklı illerden birçok kişi ziyaret etti. Öte yandan Atatürk Havalimanı’ndaki Tokat günlerinde üzücü görüntüler de ortaya çıktı. Bu görüntüler sosyal medyaya yansıyarak eleştiri konusu oldu.
Erbaa Belediyesi dev kazanı, İstanbul’da yaşayan tüm Tokatlılar için kurdu ve 460 bin zeytinyağlı yaprak sarma ziyaretçilere ikram edildi. İkram yetkililer tarafından hijyenik koşullarda yapılsa da kazanın dibinde kalan dolmaları ziyaretçilerin elleriyle kapış kapış ettiği anlar sosyal medyada eleştiri konusu oldu.
Tokat Günlerinde Yaprak Sarma Skandalı başlığıyla yapılan video paylaşımında o görüntülere yer verildi. 'Atatürk Havalimanı’ndaki Tokat günlerinde üzücü görüntüler' ifadelerine yer verilen paylaşımın altına da çok sayıda eleştirel yorum geldi.




