Tokat'ın yüksek rakımlı ilçelerinden Başçiftlik, mevsimin ilk kar yağışıyla kışa merhaba dedi. Kasım ayının ilk haftasında yaşanan hava değişimiyle birlikte Tokat'ın farklı bölgelerinde kar ve yağmur aynı dönemde görüldü.
Cumartesi günü yağmur etkisini sürdürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 7 Kasım Cumartesi gününe ilişkin tahminlerine göre Tokat kent merkezinde yağmurlu hava gün boyunca etkili olacak. Sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında hafif yağmur beklenirken hava sıcaklığının 8 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde sıcaklığın 9 dereceye kadar yükselmesi, ancak yağışın devam etmesi öngörülüyor.
Öğleden sonra ise sıcaklık düşmeye başlayacak. Saat 15.00 ile 18.00 arasında 7 dereceye, akşam saatlerinde 5 dereceye, gece 21.00'den sonra ise 4 dereceye kadar gerileyecek.
Pazar günü karla karışık yağmur bekleniyor
Tokat'ta hafta sonunun en belirgin hava değişimi 8 Kasım Pazar günü yaşanacak. Meteoroloji tahminlerine göre cumartesi günü 9 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı, pazar günü en fazla 4 derece olacak. Gece ve sabah saatlerinde ise sıcaklığın 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
Pazar günü kent merkezinde karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Böylece Başçiftlik'te başlayan kar yağışının ardından Tokat merkezinde de kış havası kendisini daha fazla hissettirecek.
İki gün arasında 5 derecelik sıcaklık farkı
Meteorolojinin tahminlerine göre Tokat'ta hafta sonu sıcaklıklarında belirgin bir düşüş yaşanacak.
7 Kasım Cumartesi Yağmurlu 6°C 9°C
8 Kasım Pazar Karla karışık yağmurlu 1°C 4°C
Cumartesi ve pazar günlerinin en yüksek sıcaklıkları arasında 5 derecelik fark bulunuyor. Her iki günün en düşük sıcaklıkları arasında da aynı miktarda düşüş bekleniyor.
Türkiye genelinde de soğuk ve yağışlı hava etkili olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre soğuk ve yağışlı hava yalnızca Tokat'la sınırlı kalmayacak.
Karadeniz kıyılarında kuvvetli sağanak, iç ve doğu bölgelerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların pazar günü şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.




