Tokat Süper Amatör Ligi'nde mücadele edecek Zile Gücü Spor'un Teknik Direktörü Harun Bozdağ, yeni sezon hedeflerini açıkladı. 90 lisanslı futbolcuyla yola çıktıklarını belirten Bozdağ, hedeflerinin Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek olduğunu söyledi.

Zile Gücü Spor'dan Süper Amatör'de İddialı Çıkış: “Hedefimiz BAL Ligi”

Lider Kaçtı Zonguldak Yakalayamadı
Lider Kaçtı Zonguldak Yakalayamadı
İçeriği Görüntüle

Tokat Süper Amatör Ligi'nde 2026-2027 sezonu öncesinde hazırlıklarını sürdüren Zile Gücü Spor'da hedef büyük. Teknik Direktör Harun Bozdağ, gazetemiz Spor Müdürü Arif Sağdıç'a yaptığı açıklamada, Zileli gençlerden oluşan kadroyla başarılı bir sezon geçirmeyi ve Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Zile'nin iki takımla temsil edilmesi gurur verici”

Zile ilçesinin bu sezon Süper Amatör Lig'de iki takımla mücadele edecek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Bozdağ, genç futbolculardan oluşan bir kadro oluşturduklarını ifade etti.

Bozdağ, “Zile'nin Süper Amatör Lig'de iki takımla temsil edilmesi bizleri gururlandırıyor. Zile Gücü Spor olarak yeni bir takımız. Kadromuzu Zileli gençlerden oluşturduk. Bu süreçte bizlere maddi ve manevi destek veren Zile Kaymakamımız Önder Koç'a ve Belediye Başkanımız Şükrü Sargın'a teşekkür ediyorum.” dedi.

“90 lisanslı futbolcumuz var”

Altyapıya önem verdiklerini vurgulayan Bozdağ, kulüp bünyesinde 90 lisanslı futbolcunun bulunduğunu söyledi.

Bozdağ, “Yeni bir takımız ve başarıya açız. Bir an önce ligin başlamasını bekliyoruz. Takımımızda 90 lisanslı futbolcumuz var. Hepsi pırıl pırıl gençlerden oluşuyor. Bu sezon amatör futbolun bütün kategorilerinde mücadele etmeyi hedefliyoruz. Altyapıya yaptığımız yatırımların karşılığını artık almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Zile'ye BAL Ligi yakışır”

Zile'nin geçmişte önemli futbolcular yetiştirdiğini hatırlatan Bozdağ, ilçenin yeniden üst liglerde temsil edilmesini istediklerini belirtti.

“Zile yıllardır başarılı futbolcular yetiştiren bir ilçe. Artık Zile'ye Bölgesel Amatör Lig yakışır. Bunun için bütün gücümüzle çalışacağız. Zileli iş insanlarını, sivil toplum kuruluşlarını, oda başkanlarını ve sporseverleri takımımıza destek olmaya davet ediyorum. Birlikten kuvvet doğar. Bu takım bütün Zile'nin takımı olsun istiyoruz.”

Zile Gücü Spor

“Zoru başarmak için çok çalışacağız”

Süper Amatör Lig'de zorlu rakiplerle aynı grupta yer aldıklarını ifade eden Bozdağ, başarıya ulaşmak için güçlü takımları yenmek gerektiğini söyledi.

Bozdağ, “Grubumuzda güçlü takımlar var. Ancak başarılı olmak istiyorsanız zoru başarmak zorundasınız. Ben hiçbir zaman pes etmeyi ve kolay yolu seçmeyi seven birisi olmadım. Ekip olarak çok çalışacağız. Bugüne kadar önemli tecrübeler kazandık. Şimdi bu tecrübelerin karşılığını alma, tarlada hasat yapma zamanı geldi.” dedi.

İlk rakip Niksar Belediyespor

Zile Gücü Spor'un yeni sezonun ilk maçında Niksar Belediyespor ile karşılaşacağını açıklayan Bozdağ, mücadelenin kendilerine bildirilen programa göre 15 Kasım'da oynanacağını söyledi.

Bozdağ, “İlk maçımızda dost ve kardeş kulübümüz Niksar Belediyespor'u sahamızda ağırlayacağız. Zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Dersimize iyi çalışıp lige galibiyet ve 3 puanla başlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zileli taraftarlara destek çağrısı

Yeni sezon öncesinde taraftarlara seslenen Harun Bozdağ, Zile Gücü Spor'un başarısı için ilçenin bütün kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Bozdağ, “Zileli gençlerimize sahip çıkalım. Bu sezon ilçemize futbolda yeni heyecanlar yaşatmak istiyoruz. İlk maçımızda bütün Zileli sporseverleri tribünlerde yanımızda görmek istiyoruz. Yeni sezonun bütün takımlarımıza kazasız, belasız ve sakatlıklardan uzak geçmesini diliyorum.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Muhabir: Burhan Arar