24-25-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Erbaa Yaprak Fest'in en dikkat çeken etkinliği, Türkiye'nin en büyük kazanında hazırlanacak 100 bin 60 baklalı dolma olacak. Rekor denemesiyle birlikte ziyaretçilere dolma ikram edilirken, festival kortej yürüyüşü, gastronomi etkinlikleri ve Kıraç konseriyle renklenecek.
Erbaa'da Rekor Denemesi Heyecanı
Tokat'ın Erbaa ilçesi, 24-25-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Erbaa Yaprak Fest ile binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalin en dikkat çekici etkinliği ise Türkiye'nin en büyük kazanında gerçekleştirilecek 100 bin 60 baklalı dolma rekor denemesi olacak.
Festival, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başlayacak. Açılışın ardından kurulacak dev kazanda hazırlanacak 100 bin 60 baklalı dolma için rekor denemesi gerçekleştirilecek. Hazırlanan dolmalar daha sonra festivale katılan vatandaşlara ikram edilecek.
Türkiye'nin Tanınmış Şefleri Bu Festivalde
Festival kapsamında ayrıca Türkiye'nin en tanınmış şeflerinin katılımıyla oluşturulan gastronomi alanının açılışı yapılacak. Ziyaretçiler yöresel lezzetleri keşfetme fırsatı bulurken, kurulan stantlar da gezilebilecek.
Kıraç Erbaa'da Şarkılar Söyleyecek
Erbaa Yaprak Fest'in ilk günü, sevilen sanatçı Kıraç'ın vereceği konserle sona erecek. Organizasyon boyunca hem Erbaa'nın coğrafi işaretli bağ yaprağı hem de yöresel mutfak kültürü geniş kitlelere tanıtılacak.
Bu rekor deneme için 5 ton bakla kullanıldığı öğrenildi.




